|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, να ρωτήσω ψάχνω για υπόστρωμα για φυτά για το ενυδρείο http://www.aquael.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=167&I temid=313〈=en
οπότε ενδιαφέρομαι για φυτά μέχρι μέτριων απαιτήσεων... Όμως θέλω να μην χρειάζεται από πάνω χαλίκι αλλά να μπαίνει μόνο του... Αυτά που ξέρω ότι μπαίνουν μόνα τους είναι της Seachem. Επίσης ξέρω ότι μπαίνει και αυτό: http://www.jbl.de/en/aquatics-freshw...398/jbl-manado αλλά δεν ξέρω αν είναι υπόστρωμα για φυτά όντως... Ακόμα, δεν ξέρω αν αυτό(http://www.jbl.de/en/aquatics-freshw...asis-plus#info μπαίνει μόνο του... Αν κάποιος ξέρει και άλλα υποστρώματα που μπορούν να μπουν χωρίς προσθήκη χαλικιού ας μου πει να ξέρω... Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρωτο, όπως λες, δεν ξέρω αν ειναι ακριβως υπόστρωμα.
Το δευτερο το λεει ξεκάθαρα. "Does not require mixing with gravel" - Δεν χρειαζεται ανακατεμα με χαλίκι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Επίσης πόσο να χρειαστεί για το ενυδρειάκι;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Για την ποσότητα ξέρω!
![]() Για την ποιοτητα δυστυχως δεν γνωρίζω. Δεν χρησιμοποιω υποστρωμα.
|
||||
|
||||
![]()
To πρώτο το έχω χρησιμοποιήσει...είναι το Manado της JBL!!
Είναι σίγουρα για φυτά,δέν χρειάζεται υπόστρωμα,κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάπτυξη των φυτών και έχει απίστευτο χρώμα σαν βυθός..επίσης είναι αρκετά φθηνό!!Απλά ξέπλυνε το καλά 1-2 φορές πριν το βάλεις μέσα στο ενυδρείο(το λέει και η συσκευασία αλλά εγώ ο πονηρός και βιαστικός δεν το έκανα ![]() Στο συνιστώ πάντως... Με ένα 5κιλο είσαι κομπλέ..θα σου περισσέψει κιόλας... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όμως χρειαζόσουν λίπανση από τις ρίζες, θα μπλέξουμε δηλαδή με ταμπλέτες κλπ;;; Ή είναι όπως τα άλλα υποστρώματα που ησυχάζεις τουλάχιστον για κάποιο διάστημα... |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ προσωπικά για 5 μήνες που το είχα δεν έβαλα τίποτα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία... Και από ανάπτυξη;;; Φουλ;;
¶ντε να δούμε... Κανένα άλλο υπάρχει;;; (Αν και δεν νομίζω...) |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζεσαι υποστρωμα λιπανσης
|
||||
|
||||
![]()
τι εννοείς φίλε delta;
να πάω με ταμπλέτες;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Και πολυ θα ειναι για μεχρι μετρια φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
Και πως;;; θα αντέξουν χωρίς καθόλου λίπανση;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα μεχρι μετρια ναι. Το αζωτο και τα λιγα φωσφορικα που υπαρχουν στο νερο απο τους ρυπους των ψαριων φτανει. (αρκει να ειναι σωστη αναλογια και δεν ευννοουνται οι αλγες)
Το πολυ πολυ για να ειναι και σε πολυ καλη κατασταση, να βαλεις ταμπλετες στα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες και αυτες κομμενες με κοφτη στη μεση και οχι πολυ κοντα στη ριζα και την καψει. 2-4 εκ μακρυα. Για τα υπολοιπα ενα γενικο λιπασμα ιχνοστοιχειων ειναι υπεραρκετο και αν δεις τρυπιτσες (που δεν οφειλονται σε τσιμπημα απο ψαφια) να προσθεσεις και λιγο καλιο. Πιο βασικο θα ηταν το διοξειδιο, θα ελεγα. ------------------------- Εχετε υποψιν σας οτι τα φυτα δεν ειναι αθανατα. Ή μαλλον τα φυλλα των φυτων δεν ειναι αθανατα. (οι ριζες μας ενδιαφερουν να ειναι ζωντανες) Χαλανε τα παλια φυλλα και βγαινουν καινουρια. Τα βοηθαμε κοβοντας τα χαλασμενα και κλαδευοντας. Οπως και με τα φυτα κηπου. Η διαφορα ειναι στις ριζες που σε πολλα υδροβια φυτα βοηθαει και το κλαδεμα των ριζων. Μη περιμενετε να ειναι τα φυτα σας παντα οπως στις φωτογραφιες των διαγωνισμων. Ουτε αυτα ειναι παντα οπως στις φωτογραφιες
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 11-06-11 στις 10:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χαλίκι θάλασσας σαν υπόστρωμα για φυτα | Μαρία | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 5 | 30-08-12 23:40 |
Χρειάζεται η όχι υπόστρωμα | nicpapa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-07-10 14:56 |
¶μμος πάνω από χαλίκι | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 20-08-07 09:36 |
Υπόστρωμα και χαλίκι... ? | GhostShip | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 08-02-07 23:10 |