|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρεται
πριν απο λιγο ψάρεψα ενα σφουγγάρι το οποίο είναι μάυροπ απο πάνω (φωτο σύντομα) επειδή αυτός που τοβγαλε έσκαψε προσεκτικά με μαχαίρι αλλα παιζει να το έκοψε κιολας θέλω να ξέρω αν θαζήσει ή όχι και ποτε θα καταλάβω οτι πέθανε? Επίσης βρήκα και εναν πολυ μεγάλο αστερία ( πρεπει να ναι 350γρ τουλάχιστον) τι απαιτήσεις έχει; φωτο συντομα επισης! |
|
|||
|
|||
![]()
Για τον αστερία ξέρω για να ζήσει δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.
¶παξ και τον έβγαλες έξω από την θάλασσα έστω και για λίγα δευτερόλεπτα μετά πεθαίνει. Βάζεις μια σακούλα πρώτα μέσα στην θάλασσα να γεμίσει με νερό, βάζεις τον αστερία μέσα στην σακούλα, και μετά τον βγάζεις έξω. |
|
||||
|
||||
![]()
τα σφουγγαρια δεν θελουν φως σε εμενα τουλαχιστον οπου δεν πεφτει φως μεγαλωνουν σφουγγαρακια, το σαμπ δηλ απο κατω ειναι γεματο
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Οι απαιτήσεις σε φως ποικίλουν ανάλογα με το είδος του σφουγγαριού . Την Παρασκευή που είμουν θάλασσα στο 1,5 μέτρο βάθος , ντάλα στο ήλιο , ο βυθός ήταν γεμάτος από ένα πανέμορφο κίτρινο σφουγγάρι . Πιο κάτω ,στα 25 μέτρα , σε σχισμές που δεν τις βλέπει ποτέ φως , άπλωνε ένα υπέροχο κόκκινο σφουγγάρι .
Πρέπει να ξέρουμε την φυσική του θέση και όχι στον αέρα . |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια σοσ
σήμερα ειδα το ενυδρείο εχει θολώσει και δεν ξέρω τη φταίει αν άφησε δηλαδη το σφουγγγαρι καποιο υγρό ή ψόφησε ο αστερίας μπορεί να σηκώθηκε απλά άμμος επειδή άλλαξε η ροη του νερού αν ξερει καποιοσ αν το σφουγγαρι η ο αστερίασ μπορεί να θολωσει τα νερα ας μου πει παρακαλώ ευχαριστω επισιης το σφουγγαρι το βγαλα απο μεσα και μυρίζει! να πω οτι και τα 2 ειναι αρκετά μεγαλα για το ενυδρείο μου αμνεβαζω φωτο σε 2 λεπτα |
|
||||
|
||||
![]()
o αστερίας φαινεται μια χαρά , έκανα αλλαγή νερου 60% αλλά τα νερά ειναι ακόμα θολά και δεν ξερω αν το λερώνει ο αστερίας τελικά ή αν θέλει και άλλη αλλαγή. Η άμμος πάντως θα πρέπει να ειχε καθήσει μεχρι τωρα.
Ας μου πει καποιος αν ο αστερίας λερώνει πολύ . Ισως να ειναι υπερβολικά μεγάλος για το ενυδρείο μου. Το ενυδρείο τρεχει απο τον περασμένο Οκτώβρη και όλα μια χαρά μεχρι τωρα το σφουγγάρι το έβγαλα ευχαριστώ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απαιτήσεις ψαριών | fh84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 03-11-09 00:32 |
Διατροφικές απαιτήσεις | gaitan_chris | Μεσογειακό | 1 | 30-03-09 21:51 |
Απαιτήσεις για ζωοτόκα | sifo | Ζωοτόκα | 2 | 01-05-06 11:52 |