|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά καλημέρα.
Παρατήρησα σήμερα το πρωί στο ένα από τα δύο Ryukin που έχω, στο ένα πτερύγιο της κοιλιάς του, να έχει στο σημείο που ενώνετε με το σώμα κάτι σαν αίμα, το οποίο φαινόταν και λίγο κατά μήκος του πτερυγίου του. Δεν πρόλαβα να ανεβάσω ακόμη φωτό. Γνωρίζει κανείς εάν είναι κάποιο είδος ασθένειας?? |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου..
ετσι οπως το λες σαν χτυπημα εκουγεται.. εχεις κατι αιχμηρο μηπως?
|
|||
|
|||
![]()
Αλλάζει χρώμα το πτερύγιο ; δλδ απο π.χ διαφανο γίνεται κόκκινο σε ένα σημείο;
Δες εαν προχωρίσει το "κοκκινο" και εαν αφαιρεί το μέρος του πτερυγίου που καταλαμβάνει! To ψαρι έχει χάσει την κινητικότητα του; Εαν κάνει κανει ΟΛΑ τα παραπάνω προχώρα με myxazin της εταιριας waterlife ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι κοκκινο στο σημειο που ενωνεται με το υπολοιπο σωμα του, αλλα δεν εχει προχωρησει αλλο. Η συμπεριφορα του ειναι κανονικη. ------------------------- Παράθεση:
Ενα ξυλο εχω μονο στο ενυδρειο απο την αρχη της λειτουργιας του. Και εγω δεν το βλεπω προς το παρον για αρρωστια γιατι συμπεριφαιρεται κανονικα. Μονο καποιες φορες κρυβεται κατω απο τα φυλλα απο τις ανουμπιες, γιατι ισως το αλλο Ryukin μυριζει ισως το αιμα και του επιτιθετε στο σημειο αυτο που εχει το αιμα. Μετα ξαναβγαινει και ολα καλα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CHRISTOS13 : 20-04-11 στις 08:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με μια μπατονέτα με παχύρευστη πεταντιν,επαλείφεις το επίμαχο σημειο σε καθημερινή βάση μέχρι να κλείσει η πληγή. Πιθανόν να οφείλεται και σε βακτήριο οπότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και πολύπλοκα(απαιτείται η κατάλληλη αντιβίωση) .
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωκράτη, σε ευχαριστώ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το χρυσόψαρο μετά την θεραπεία που του έκανα με Esha 2000 ήταν εντάξει. Το σημάδι είχε εξαφανιστεί. Πέρασαν αρκετές ημέρες και ξαναεμφάνισε κόκκινο σημάδι στην κοιλιά του. Ρώτησα υπάλληλο σε γνωστό pet-shop ( του έδειξα και φωτό τις οποίες δεν έχω προλάβει να ανεβάσω - θα το κάνω στη συνέχεια ) και μου είπε πως πρόκειτε γιά κάποιο βακτήριο που έχει μέσα του και πως δεν γίνεται να θεραπευτεί ποτέ εντελώς και πως πρέπει να το απομακρύνω από το ενυδρείο μου. Να πω την αλήθεια αρχίζω να το πιστεύω γιατί του έχω κάνει θεραπεία και με αντιβιωτικό ( baktopur ) και ενώ η κοκκινίλα εξαφανίστικε μετά από αρκετό καιρο ξαναβγήκε. Δεν θέλω ρε γαμώτο να το δώσω γιατί το έχω ερκετό καιρό και το έχω μεγαλώσει αρκετά, αλλά φοβάμαι μην κολλήσει και το άλλο μεγάλο που έχω. Γνωρίζει κανείς πιο έμπειρος εάν και πως μπορώ να το σώσω?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σημάδι στον δίσκο μου..Πληγή ή άρρωστο?? | cobaingr | Δίσκοι | 51 | 04-05-10 12:34 |
Σημάδι σε Σεβερουμ | antheod | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-11-08 13:45 |
κόκκινο φυτό | VASKOS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 27-01-07 21:11 |
Κόκκινο εξόγκωμα | Blanch | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 19-10-05 18:55 |
Σημάδι μυστήριο | gemini_str | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 18-06-04 14:24 |