|
![]() |
#1 |
Παρα πολυ μπερδεμενος
![]() Αξιολόγηση:
![]() Οσους περισσοτερους ρωταω τοσο περισσοτερο μπερδευομαι..μπορει να μ πει καποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ με ποια σειρα πρεπει να βαλω τα συστατικα του φιλτρου μου...??????????????????εχω εσωτερικο φιλτρο και βαζω και τυρφη για να μαλακωνω το νερο, εχω επισης μακαρονη υαλοβαμβακα και σφουγγαρι..απο ποιο πρεπει να περναει πρωτα το νερο και που θα καταληγει πριν μπει στον κυκλοφορηρη??ευχαριστω εκ των προτερων
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά θα εξακολουθήσεις να είσαι μπερδεμένος... όλο αντιφατικά πράγματα θα ακούς. Αν βρεις αυτόν τον υπεύθυνο που ψάχνεις πες τον μου και μένα... Καλή επιτυχία
------------------------- Βασικά, από τις επιλογές εδώ, προσπάθησε με ΓιώργοΚ moderator, Delta66 ή Bokosta... ( σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι, αλλά εγώ αυτούς ξέρω )
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 08-03-11 στις 16:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Nερό από το ενυδρείο --> σφουγγάρι --> βιολογικό υλικό (μακαρόνι σιποράξ ή άλλο) --> τύρφη --> ενυδρειακό βαμβάκι (υαλοβάμβακας) --> κυκλοφορητής.
Τι πάει να πει ΥΠΕΥΘΥΝΑ?? Αν σου πει κάποιος πχ να βάλεις την τύρφη μετά τον υαλοβάμβακα, δεν θα είναι ούτε λάθος, ούτε ανεύθυνο, απλά είναι η γνώμη του. Δεν υπάρχουν απαράβατοι κανόνες, ούτε μαγικές συνταγές, όλοι λέμε τη γνώμη μας και από τη σύνθεση των απόψεων προκύπτει η δημοφιλέστερη επιλογή. Κανένας δεν κατέχει την "απόλυτη αλήθεια" στα θέματα του ενυδρείου και μη ψάχνετε άδικα για "υπεύθυνους" και ειδήμονες, ο καθένας ξέρει κάποια πράγματα, εμπειρικά. Και σε πολύ πιο σοβαρά θέματα (βλέπε πχ Ιατρική), υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και "σχολές" και κατά καιρούς αλλάζουν η θεωρία, οι μέθοδοι και τα βιβλία. Έτσι και το χόμπυ μας είναι δυναμικά εξελισσόμενο και αν διαβάσετε τι βάζαμε στα φίλτρα πριν 20-25 χρόνια (ούπατ, ρόλλεϋ μαλλιών κλπ) δεν θα το πιστεύετε. |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι οπως τα λεει ο Κωστας. εγω π.χ. βαζω ΠΑΝΤΑ τον υαλοβαμβακα πρωτο για να κρατω πιο καθαρα τα υπολοιπα υλικα του φιλτρου μου τα οποια καθαριζω σπανια με αυτον τον τροπο. αλλα γνωριζω οτι πρεπει να τον πλενω η να τον αλλαζω πολυ τακτικα γιατι βρωμιζει αμεσως. αυτο δε σημαινει οτι ο Κωστας κανει λαθος. ουτε εγω...
|
|||
|
|||
![]()
για μένα, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχουν όλα αυτά τα υλικά στο φίλτρο... τώρα ποιό θα μπει πρώτο, ποιό δεύτερο ποιό τρίτο, κοκ είναι θέμα προσωπικής επιλογής και κοινής λογικης...
π.χ. το παράλογο θα ήταν να έμπαιναν πρώτα τα βιολογικα υλικά και μετά όλα τα υπόλοιπα... |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω παιδια με καλυψατε πληρως...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Αναφέρομαι στην αντιφατικότητα που δεσπόζει στον ενυδρειακό χώρο όσο σε κανέναν άλλο χώρο. Ήδη, παρά την άποψή μου παρέπεμψα σε 2 - 3 άτομα, δεν είναι προσωπικό το θέμα. Αν θεωρούσα ανεύθυνο το φόρουμ δεν θα αναζητούσα λύσεις εδώ ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ειμαι ακομη μπερδεμενος στην επιλογη φωτιστικου | panoscorfu | Φωτισμός | 5 | 26-11-09 18:30 |
Πολυ Νεος με παρα πολλα προβληματα | MIkex24 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 26-01-09 20:47 |
ξεκιναω μπερδεμενος !!!!! | johnpalavos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 05-11-07 15:01 |
Παρα πολύ αμωνία | mpampis | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 01-09-03 17:30 |