|
|
||||
|
||||
![]()
KAΠΟΙΟΣ ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ PH?KANEI NA XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΥΓΡΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΤΕΤRA PH MINUS?MHΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΟΥ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....
|
|
||||
|
||||
![]()
Και γιατί δεν χρησιμοποιείς τύρφη;;;;;;
Εγώ τουλάχιστον έτσι κατεβάζω το ph........ Προσωπικά, είμαι εναντίον των χημικών μεθόδων με ζουμιά........ |
|
||||
|
||||
![]()
Γνωρίζεις κάποια "αναλογία" ποσότητας τύρφης για 200λιτ. νερού με ph 7,5 και προοππτική να πάμε στο 6,5-6,8 ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάρε ένα κουτάκι τύρφης (εγώ χρησιμοποιώ το super peat της sera), και στο φίλτρο σου άλλαξε το ένα "διαμέρισμα" με το μισό περιεχόμενο του κουτιού. Το κουτί έχει 500gr τύρφης. Το άλλο μισό κράτησέ του για την επόμενη αλλαγή της.
Βάλτο σε "καλτσάκι" για να το έχεις εύκολα διαχειρήσιμο. Μέτρα το ph σου μετά από 3-4 μέρες και βλέπουμε. Λογικά, θα πέσει περίπου στο 6,5...... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές και το χρόνο σου,μια διευκρίνιση όμως,πόσο καιρό να την κρατήσω?δεδομένο οτι κάνω αλλαγή νερού κάθε 15 μέρες?
Ευχαριστώ και παλι.... |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικά, η τύρφη χάνει την επιρροή της μετά από καμιά 20αριά μέρες.
Πρακτικά, εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο............ Εγώ τύρφη έχω μονίμως στα φίλτρα μου.......... απλά κάθε τόσο, την αλλάζω. Κάνε κανονικά την αλλαγή σου (εγώ βέβαια αλλάζω δύο φορές την εβδομάδα νερό) και μετά από 2-3 μέρες, ξαναμέτρα να δεις που είσαι. Εμένα το ph, είναι σταθεροποιημένο περίπου στο 6,5. ![]() Τέλος, να μην ευχαριστείς καθώς δεν κάνω τίποτα το δύσκολο. 'Αλλωστε όλοι μας εδώ μέσα, λέμε την άποψή μας προσπαθώντας να βοηθήσουμε με πολύ μεγάλη χαρά. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|