|
|
||||
|
||||
![]()
Έφαρα απο e-bay εναν ηλεκτρονικό μετρητή pH. Μέσα η συσκευασία είχε 2 φακελάκια με σκόνη για καλιμπράρισμα. Επείδή τα κινέζικά μου δεν είναι και τόσο καλά, απο μπροστά λέει pH 4.00 (25C) που σημαίνει οτι η σκόνη βγάζει pH 4,00 και απο κάτω 250ml. Σε πόσο νερό πρέπει να ανακατέψω τη σκόνη για να πάρει τη σωστή τιμή;
|
|
|||
|
|||
![]()
πιθανώς το διαλύεις σε 250ml νερό
αλλά, απ 'όσο ξέρω, θα πρέπει να έχεις και ένα δεύτερο buffer π.χ. στο 7, έτσι ώστε να είναι ολοκληρωμένο το καλιμπράρισμα επίσης, αυτό το διάλυμα σου θα έχει και ημερομηνία λήξης και θα πρέπει να το αποθηκεύεις στο ψυγείο |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει και ένα 6,86. Πόσο καιρό κρατάει το διάλυμα; Εγώ έχω δεί να το έχουν έξω απο το ψυγείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω το εχω εξω απο το ψυγειο στο ντουλαπι του ενυδρειου αλλα το αγορασα σαν Διαλυμα και εχει ημ ληξης 06/11
|
|
|||
|
|||
![]()
από τα εργαστηριακά καλιμπραρίσματα ήξερα για 4.01 και για 7.01 όταν πρόκειται για μέτρηση όξινης περιοχής... το 6.86 μου ακούγεται περίεργο, αλλά θα μου πεις είναι κινέζικο
οι περισσότεροι κατασκευαστές buffers προτείνουν την παραμονή στο ψυγείο και εκεί θα πρέπει να παραμένει, καλά κλεισμένο, όσο το δυνατόν προστατευμένο από φως και πριν τη χρήση του να το ανακινείς καλά το πόσο καιρό κρατάει, εξαρτάται από την εταιρεία |
|
||||
|
||||
![]()
Ξέρεις απο πού μπορώ να προμηθευτώ έτοιμα υγρά;
|
|
||||
|
||||
![]()
τα ειχα αγορασει απο αγγελια μαζι με τον κοντρολλερ
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μήπως ξέρει κάποιος με σιγουριά πώς γίνεται;
|
|
|||
|
|||
![]()
Διαλύεται αρκετά εύκολα.
Το βάζεις σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι των 250 (παρτο από φαρμακειο), βάλε μέσα 250γρ νερό, σημαδεύεις στο μπουκάλι να ξέρεις πόσο είναι, το αδειάζεις, προσθέτεις ως την μέση νερό, βάζεις το μπαφερ προσθέτεις έως τη μέση νερό, καπακώνεις, ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί, προσθέτεις μέχρι το σημάδι νερό και είναι έτοιμο |
|
||||
|
||||
![]()
δε θελει καποιο ειδικο υγρο αποθηκευσης απο οτι διαβασα???
|
|||
|
|||
![]() το υγρό αποθήκευσης είναι συνήθως απιονισμένο νερό, ώστε να κρατάει υγρό τον βολβό του ηλεκτροδίου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιπασμα σε σκόνη | j.p. | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 08-09-10 16:12 |
Καλιμπράρισμα ORP ηλεκτροδίου | info@crushers.gr | Λοιπός εξοπλισμός | 5 | 09-12-08 14:15 |
Καλιμπράρισμα-Ρύθμιση Aqualight Ph Controller | Zorba_The_Freak | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 11-07-08 19:25 |
Καλιμπράρισμα sms-νέο ηλεκτρόδιο | nekcharis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 03-12-06 20:09 |
Πρόβλημα με καλιμπράρισμα | thediscusman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 09-12-03 11:04 |