|
![]() |
#1 |
νιτρικα..
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπέρα
εχω ενα ενυδρειο 40lt (χαμηλων απαιτησεων) με λιγα γκαπυ, γαριδες red cherry και φυτακια (κερατοφυλλο, ανουμπιες, echinodorus) στις μετρησεις μου εχω: αμμωνια: 0 νιτρωδη: 0 νιτρικα : 0 (οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ ΑPI) Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι λογικο να εχω νιτρικα 0..?
|
|
||||
|
||||
![]()
Mπορει να μην ειναι 0 ακριβως αλλα κοντα στο 0 (2,3,4,5) και να μην φενεται τοσο καλα στο τεστ που κανεις απο το χρωμα που εχει παρει και να φενεται σαν 0! Αλλα αυτο συμβαινει μαλλον λογο του κερατοφυλου που "ρουφαει" τα νιτρικα, ωστε ετσι αυτα τα που μενουν στο νερο σου ειναι πολυ μικρες ποσοστητες και ετσι εξιγουνται οι μετρησεις κοντα στο 0!
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ έτσι νομίζω - πόσο καιρό "τρέχει" το ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
![]()
αν το ενυδρειο ''τρεχει'' καιρο εισαι οκ για τους παραπανω λογους
αν εχει λιγες μερες που τρεχει εχεις αστρωτο φιλτρο |
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο "τρεχει" πανω απο χρονο,
τα φυτα δεν ειναι παρα πολλα... εκανα την μετρηση 2 φορες μήπως εγινε λαθος αλλα και τις 2 φορες βγηκε 0. αν ηταν αστρωτο το ενυδρειο (πχ εχω προβλημα με το φιλτρο ή την βιολογια) δεν θα ειχα αμμωνία ή νιτρώδη?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συχνα τα 3 μηδεν στις μετρησεις δειχνουν αστρωτο φιλτρο με την αμμωνια να ανεβαινει ξαφνικα και απροειδοποιητα! Με τι μετρας? Το φιλτρο το εχεις "πειραξει"? Το κερατοφυλλο και μονο ειναι ικανο να τα "ρουφαει" ολα τα ΝΟ3 σου!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Diy νιτρικα?? | Μίμης | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 10-10-10 09:23 |
νιτρικα!!!!! | m3expert | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 06-06-09 18:05 |
νιτρικα! | oscar1 | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 30-03-08 20:32 |
Νιτρικα | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 19 | 03-03-07 01:55 |
νιτρικα... | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 14-04-06 08:56 |