|
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα ειπα να δοκιμασω την Α.Ο. της Chromis που εχω παρει. Εκανα μηξη με νερο δικτυου 50/50, μετρησα σκετο το νερο της Α.Ο. και τελος μετρησα σκετο το νερο δικτυου!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΥΓΡΑ ΤΕΣΤ Νερο 100% Α.Ο. = Ρh 7,5-Gh 5 Νερο 100% δικτυου = Ρh 7,5-Gh 10 Νερο 50/50 = Ρh 7,5-Gh 8 H Α.Ο. που χρησιμοποιησα ειναι αυτη http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29985 Ολες οι εργασιες, συνδεσεις και λειτουργειες της Α.Ο. εγιναν ακολουθωντας κατα γραμμα τις οδηγιες χρησης και η πιεση του δικτυου ειναι 3,8bar. Αναρωτιεμαι εαν ειναι καλες οι τιμες που περνω και θα ηθελα μια απαντηση απο εμπειροτερους στο θεμα της Α.Ο και οποιος αλλος βεβαια θελει μπορει πει την αποψη του απλα καλο θα ηταν να εχει την ιδια ή καποιας αλλης εταιριας για να δουμε διαφορες και αποτελεσματα!
|
|||
|
|||
![]()
Στο νερο που δινει η Α.Ο ("καθαρο" νερο) τσαμπα μετρας το ph.
Οτι και να σου δωσει ειναι εικονικο και δεν ισχυει. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Εγω με αντιστοιχη Α/Ο έχω τις παρακατω μετρησεις μετρωντας και με υγρα τεστ αλλα και με στικς Μετρησεις Ενυδρειου Γλυκου GH 12 (Test Tetra υγρο) - GH >7 (JBL sticks) KH 4 (Test Tetra υγρο) - KH 6 (JBL sticks) PH 8 ( Test Tetra υγρο) - PH 8 (JBL sticks) Μετρησεις A/O GH 3 (Test Tetra υγρο) - GH <3 (JBL sticks) KH 2 (Test Tetra υγρο) - KH 0-3 (JBL sticks) PH 6.5 ( Test Tetra υγρο) - PH 6.4 (JBL sticks) |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί τόσο πολύ το GH από την όσμωση; Δεν υποτίθεται ότι κρατάει 95% περίπου από ασβέστιο και μαγνήσιο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αμα το νερο που εβγαζε η Α.Ο. ειχε Gh=0, τοτε ενταξει να μην μετραγα το Ph του, αλλα τωρα που η Α.Ο. μου βγαζει Gh=5, πιστευω μια χαρα μετριεται το Ph που βγαζει! Το θεμα ειναι απ' οσα εχω διαβασει στο φορουμ, μια Α.Ο. της προκοπης σου βγαζει νερο με γενικη σκληροτητα το πολυ 2-3, εμενα γιατι μου βγαζει 5? Καλα ενοητε οτι αμα παρεις καποια με περισσοτερα προφιλτρα θα σου βγαζει ακομα χαμηλοτερες σκληροτητες!
|
||||
|
||||
![]()
εμενα παιδια βγαζει γενικη μηδεν και ph:6
|
|
||||
|
||||
![]()
Περιεργο μου φενεται, ειμαι ο μονος που περνει τοσο μεγαλη Gh?! Μπας και δεν πηγαινει κατι καλα με την Α.Ο. που εχω παρει?
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω να μετριέται το νερό της αντίστροφης στο PH, για ανθρακική και γενική σκληρότητα πρέπει να είναι 0. τουλαχιστο σε εμενα με αυτην http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858
και σχεδόν 10 μηνών μεμβράνη επάνω έχω τις παραπάνω τιμές |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι για να εχω Gh=5 ουτε το Κh θα ειναι κοντα στο 0 οποτε παλι το ΡΗ μια χαρα μετριεται! Οποτε απ' οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι ελατοματικη η μεμβρανη ή οχι?
|
||||
|
||||
![]()
Για να έχεις αυτές τις μετρήσεις ή η μεμβράνη είναι ελαττωματική ή μπήκε λάθος. Τη μεμβράνη πότε την τοποθέτησες?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Oταν εχω Gh=5 ειναι καθαρο το νερο που μου βγαζει η Α.Ο. και δεν μετριεται? Εγω νομιζω οτι αν δεν ειναι πολυ χαμηλα οι σκληροτητες μπορεις να το μετρησεις, το μετρησα 4 φορες και μου βγηκε ακριβως το ιδιο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Πρεπει να μειωνει το tds της βρυσης κατα 95-99%. Οταν φτασει και κατεβει το 90% αλλαζουμε μεμβρανη γιατι εχει καταστραφει πλεον. Αν ειναι καινουρια και μετραμε πιο χαμηλα απο 90% καποιο προβλημα υπαρχει.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια, οποτε πως μετραω αγωγιμοτητα, με πολυμετρο ή θα πρεπει να παρω TDSmeter? Eυχαριστω delta66, απ' οτι καταλαβες ειμαι ασχετος με το θεμα Α.Ο. και νομιζα οτι δεν πρεπει να βγαζει μια καινουργια τετοιες σκληροτητες, αλλα απ' οσα λες καταλαβα οτι δεν παιζουν και μεγαλο ρολο γιατι αυτο που μετραει ειναι η καθαροτητα του νερου που περνουμε, σωστα?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τι να ειναι 95-99% ; παραδειγμα; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετρησεις νερου | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 09-04-08 14:34 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ | ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 15-01-07 15:01 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ | chris the trik | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 15-12-06 19:11 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ & ΑΛΑΤΑ | ΑΝΤΩΝΗΣ Κ | Malawi | 4 | 21-01-05 00:40 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ | HZULL | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 08-03-03 00:15 |