|
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ ... το πηρα το ενυδρειο του συλλογου και τωρα !!!!
Δεν εχω ξαναδουλεψει με σαμπ οποτε εχω καποιες πολυ σοβαρες απορροιες !!! Παμε -----> | | V 1.Πως γινεται η ενωση ενυδρειου και σαμπ , το ενυδρειο εχει 3 τρυπες πανω..υπερχειλιση και επιστροφη (η ψηλοτερη) 2.Αντλια ;; πια προτεινετε ;;; 1 ή 2 ;;; 3.Υλικα για το σαμπ; ; ; 4....το πισω τζαμι πρεπει να ειναι βαμμενο ...πως ξεβαφει ;;;
|
|||
|
|||
![]()
1.Πως γινεται η ενωση ενυδρειου και σαμπ , το ενυδρειο εχει 3 τρυπες πανω..υπερχειλιση και επιστροφη (η ψηλοτερη)
Από το ενυδρείο με την υπερχείλιση (δες durso σύστημα) το νερό πάει κάτω στο sump, περνάει τα διαμερίσματά του (πρώτα μηχανικός καθαρισμός και έπειτα βιολογικός), φτάνει στο διαμέρισμα με τις αντλίες και επιστρέφει. Η ένωση γίνεται με σωλήνες pvc (εγώ χρησιμοποίησα βαρέως τύπου γιατί είχε μεγαλύτερη γκάμα διαμέτρων) http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/overflow.htm http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...taskEnydr4.htm 2.Αντλια ;; πια προτεινετε ;;; 1 ή 2 ;;; Δύο κατά τη γνώμη μου, για να καλύψεις το ενδεχόμενο αστοχίας της μίας. (εγώ έχω και μία τρίτη ρεζέρβα) 3.Υλικα για το σαμπ; ; ; Αναλόγως του όγκου του sump. Συνήθως βάζουμε siporax 4....το πισω τζαμι πρεπει να ειναι βαμμενο ...πως ξεβαφει ;;; |
|
||||
|
||||
![]()
4....το πισω τζαμι πρεπει να ειναι βαμμενο ...πως ξεβαφει ;;;
με μια λαμα απο φαλτσετα,βγαινει σαν χαρτι αν ειναι με πλαστικο βαμενο... |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον ευχαριστω και τους 2 !!!
Καταρχας , για την αντλια ... ποια ;;; ΕΗΕΙΜ 3000+ σκεφτομουν ! ή αφου θα βαλω 2 να παρω ποιο φθηνη ;; Και με φαλτσετα;;; και αμα χαλασω το τζαμι ;;;
|
||||
|
||||
![]()
Aμα το κανεις απαλα και χωρις να πατας μονο με τις γωνιες της λεπιδας, αλλα με ολη την λεπιδα μια χαρα θα ειναι!
|
||||
|
||||
![]()
την λαμα θα εχεις μονο,αν παταει ολη η επιφανεια δεν εχεις προβλημα,για αντλια θα σου πει καποιος που δουλευει αντλιες
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βασικα , την 5000+ ή 2 Χ 3000+ ????
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φιλτρο για 700λτ | ErnieBall | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 02-02-10 09:00 |
Διαφορες απορροιες σχετικα με Malawi | Roussaks | Malawi | 13 | 12-12-09 02:19 |
DIY background...απορροιες!!! | Roussaks | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 27-11-09 14:13 |