|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Παρατήρησα δύο διαφορετικά προβλήματα σε δύο microsorum που έχω στο ενυδρείο μου (περίπου 60 lt, 25 watt λάμπα power compact με ένα κανονικό σκέλος κ ένα growlight). Το ένα είναι οι σκούρες κηλίδες κάτω από τα φύλλα του ενός (πρώτη φωτ) και το άλλο είναι η καφέ επιφάνεια (μόνο από την πλευρά που βλέπει στο φως) σε μερικά φύλλα (φωτ 2,3). Έχει να κάνει με άλγη? Γιατί νομίζω οτι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται καφέ άλγη (σα δαχτυλιές στο τζάμι προς το παρόν). Μπορώ να κάνω κάτι για τα καφέ φύλλα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι μαύρες κηλίδες μπορεί να είναι αρχή ΒΒΑ ή αναπαράγεται το φυτό. Συμπληρώνετε τη φόρμα αλγών;
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ευχαρίστως, αλλά δεν ξέρω πού να τη βρώ!! Οι μαύρες κηλίδες υπήρχαν από τότε που το αγόρασα και δεν έχουν αλλάξει καθόλου διαστάσεις. Επίσης είναι μόνο σε αυτό το φυτό και μόνο στην κάτω όψη.
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα: περίπου 60
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.): Φυτεμένο Χρονος λειτουργιας: 1,5 μήνας Υποστρωμα και ποιο: όχι Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): 25 watt λάμπα power compact με ένα κανονικό σκέλος κ ένα growlight Φωτοπεριοδος: 9 ώρες Παροχη CO2: όχι Χρηση excel:όχι Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:- Ταμπλετες λιπανσης:- Προγραμμα λιπανσης:- Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):Κάθε εβδομάδα περίπου 20-25% Θερμοκρασια: 26 Φιλτρανση: Μόνο μηχανική - εσωτερικό φίλτρο με μπλε σφουγγαράκι Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): 9 barbs μικρά Ειδη φυτων: anubias barteri, microsorum pteropus, microsorum crisped leaves, cryptocoryne beckettii Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): λίγη Περιγραφη αλγης: (μάλλον!!) καφέ, πολύ λίγη σε 'δαχτυλιές' στο τζάμι και ίσως στα φύλλα??? Ποτε εμφανιστηκε: πολύ πρόσφατα |
|
||||
|
||||
![]()
οταν αναπαραγεται το φυτο δεν κανει τετοιες κυλιδες και η ΒΒΑ ειναι πιο ογκοδες σαν μουσακι ενω αυτη η κυλιδα ειναι σαν green spot αλλα μαυρη δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να είναι και σπόροι, που θα βγάλει καινούρια φυτά από εκεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη το δικο μου που εχει γεμισει με νεα φυτα δεν εκανε τετοιες κυλιδες εκτος και αν ειναι αλλη ποικιλια τι να πω
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω Γιάννη και εγώ υποθέτω, η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνονται και πολύ για σπόρους.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
microsorum ''?'' | olga | Αναγνωρίσεις φυτών | 5 | 21-09-10 15:15 |
microsorum pteropus | Γιώργος06 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-08 12:53 |
MICROSORUM PTEROPUS | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 16-11-07 16:03 |
Microsorum pteropus | maikl | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 11-05-07 15:56 |
Microsorum Pteropus | DimmyF | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 30-05-06 11:58 |