|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως κάποιος "διαβασμένος" ξέρει αν τα φυτά απορροφούν θρεπτικά στοιχεία με γρηγορότερο ρυθμό κατά την ημέρα ή τη νύχτα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Aquaman, διάβασε αυτό:
http://www.istellas.gr/aquarium/plants_biology.html Eίναι πολύ κατατοπιστικό!
|
||||
|
||||
![]()
Το διάβασα στα γρήγορα, αλλά δε φαίνεται να λέει τίποτα για το συγκεκριμένο ερώτημα (εκτός κι αν μου ξέφυγε)
|
|
||||
|
||||
![]()
Την ημέρα βεβαίως.
Με το φως ενεργοποιείται η φωτοσύνθεση και παίρνει μπροστά το εργοστάσιο παραγωγής ζωής ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μερα: Φως->Φωτοσύνθεση-> Κατανάλωση θρεπτικών στοιχείων-> Παραγωγή "τροφής" τους
Νυχτά: Σκόταδι-> Αναπνοή-> Κατανάλωση "τροφής τους" |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Η φωτοσύνθεση (*απ'όσο ξέρω*) παράγει σάκχαρα από διοξείδιο του άνθρακα - δηλαδή οργανικές ενώσεις που ΔΕΝ περιέχουν Ν, P, K. Γιατί το φυτό να μην απορροφάει NPK τη νύχτα που δεν έχει δουλειά με τη φωτοσύνθεση, και να δίνει την "προσοχή" του στη φωτοσυνθεση τη μέρα, π.χ. ; Η όλη απορία μου δημιουργήθηκε ψάχνοντας να βρω αν είναι καλύτερο να ρίχνουμε λιπάσματα τη μέρα η τη νύχτα στο ενυδρείο... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
έλλειψη θρεπτικών ? | kalts.greg | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 10-11-09 21:21 |
Σκέψεις θρεπτικών! στοιχείων | panos84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 27-10-07 11:30 |
απορρόφηση ΝΟ3 απο μύδια | crazyio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 11-04-06 12:21 |
Πρόσληψη θρεπτικών από χαλίκι | asteris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 24-12-04 15:18 |