|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
λιπασμα ολα σε ενα υπαρχει?
ακουμε εμεις οι αρχαριοι για 5ml απο αυτο 10 απο το αλλο και μπερδευομαστε συν το χρονο που πολλες φορες υπαρχει υπαρχει ετοιμη λυσηγια αρχη? τα flourish excel η sera florena κανουν ολη τη δουλεια? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα ,
Εδω και λιγο καιρο εγω βαζω στο δικο μου ενυδρειο ενα τις JBL Ferropol Που λεει οτι εχει MN,FE,MO,CO,B,ZN και εχει και δοσολογία ανάλογα τα λίτρα . Στο δικο μου με τα εύκολα Φυτα που εχω ειδα σύντομα διαφορά , ακόμα και οι anubies άρχισαν να πετάνε φύλλα σαν τρελές ... Σίγουρα να έχεις ολα αυτα τα στοιχεία και να τα βάζεις οσο ακριβώς πρέπει θα ειναι καλύτερα , άλλα προϋποθέτει να μπορείς να κάνεις και όλες τις μετρήσεις για να ξέρεις τι λείπει ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το flourish excel δεν είναι λίπασμα αυτό καθεαυτό, αλλά υποκατάστατο του διοξειδίου που πολλοί βάζουν ως αέριο. To florena είναι ιχνοστοιχεία. Λιπάσματα όλα σε ένα υπάρχουν, και ίσως είναι μια χαρά για ευκολα φυτά. Αλλά σε κάποια φάση πιθανόν να δεις π.χ. ότι τα νιτρικά σου είναι πολύ υψηλά σε σχέση με τα φωσφορικά ή το αντίθετο. Εκεί δεν έχεις άλλη επιλογή από το να αρχίσεις να αγοράζεις/προσθέτεις μεμονωμένα τα βασικά συστατικά. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις εύκολα και λίγα φυτά, ρίχνεις σε ελάχιστη ποσότητα ένα "γενικό λίπασμα" (π.χ. 1/4 της συνιστώμενης δόσης) και δεν μπερδεύεσαι με άζωτο/φοσφορο. ¶ζωτο και φώσφορο μας παρέχουν τα ψάρια με ότι αποβάλουν. Κάλιο και σίδηρο περιέχουν τα "γενικά λιπάσματα".
|
||||
|
||||
![]()
ολα ειναι αναλογα με το τι θελει ο καθενας απο το ενυδρειο του
πχ θελεις Ανουμπιες ή κουμπα και τα δυο ειναι πανεμορφα εσυ τι θελεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Λιπάσματα όλα σε ένα δεν υπάρχουν ασχέτως τι υπόσχονται οι εταιρείες. Αν έχεις εύκολα φυτά που δεν απαιτούν λίπανση...απλά δε λιπαίνεις. Παίρνουν τα απαραίτητα στοιχεία από το νερό, τις ακαθαρσίες των ψαριών και τα υπολείμματα τροφής.
Αν έχεις άλλα φυτά πρέπει να πας σε όλο το πακέτο (λίπανση, φωτισμός και co2) από την αρχή όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα θελω ολα και τα θελω τωρα( Κατι μου θυμιζει αυτο) τελος παντων περα απ τη πλακα εχω ευκολα-και μετρια αλλα πολλα φυτα γιαυτο ψαχνομαι εχω τα δυο παραπανω αλλα μαλλον θελω κι αλλα οπως τα λετε παρεπιμπτοντως ειστε πολυ γρηγοροι ευχαριστω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό από που το συμπεραίνεις; Έχεις πρόβλημα με τα φυτά;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιπασμα | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 25-05-10 12:04 |
λιπασμα | evaggelos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-12-09 19:36 |
λιπασμα | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 06-02-09 14:42 |
ick και λιπασμα | kospets | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 04-02-09 01:53 |
ΛΙΠΑΣΜΑ | kroud | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 08-02-05 18:30 |