|
|
||||
|
||||
![]()
θα ηθελα να μου πει να γνωριζει καποιος αν τα συγκεκριμενα σαλιγγαρια μπορει να σκοτωσουν ψαρι οταν πεινανε πολυ....
το λεω γιατι εχω πολυ περιεργους θανατους στο ενυδρειο απο τοτε που εχω βαλει αυτα τα σαλιγγαρια μεσα. Εξαφανιζονται κυριολεκτικα ψαρακια, υγειεστατα, και δε βρισκω ουτε "πτωμα".. ![]() τελευταια εξαφανιστηκε ο ancistrus μου (ηταν πολυ μικρουλης) και εχω στεναχωρεθει πολυ.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την πέσουν σε ψάρια. απλά τα σαλιγκάρια γενικότερα είναι πολύ πιο ανθεκτικά στις "λάθος" παραμέτρους του ενυδρείου κι ακόμα περισσότερο από ένα ancistrus. ψάξε το νερό σου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω πολλά helena μαζί με endlers και red cherry και δεν είδα ποτέ να τρώνε κάποιο από τα ψαράκια ή τις γαρίδες.Οσο για το angistrus, έβαλα τρία τέτοια (3-4cm) αρχές του καλοκαιριού στο μεγάλο μου ενυδρείο (εκεί δεν έχω helena) και δεν τα ξαναείδα.
Πες μας τι ψαράκια έχεις και σε τι ενυδρείο (μέγεθος-φίλτρα-μετρήσεις νερού) για να σκεφτούμε τους λόγους που χάνεις ψαράκια. |
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο δουλευει περιπου ενα χρονο ειναι στρωμενο με μπολι 40λτ, αλλαζω το 30% καθε εβδομαδα, εχω ενα μεγαλο κρεμαστο φιλτρο το οποιο εχει σφουγγαρι, μακαρονια και ενυδρ. βαμβακι(το οποιο αλλαζω τακτικα)
εχει 4 γκαπυ ειχε τον ancistrus και μερικες ρεντ τσερυ (εδω και 3 εβδομαδες) μετρησεις δεν εχω, μονο ph που εχω γυρω στο 8,3. τα ψαρακια δεν αρρωσταινουν καν (απλα εξαφανιζονται) εχω χασει αλλον εναν ancistrus, και αλλο ενα γκαπυ..
|
||||
|
||||
![]()
Το ph σου ειναι πολυ υψηλο για ancistrus.
Ποιο ειδος εχεις? Ισως να φταιει κατι αλλο βεβαια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Aquarium setup: Ancistrus dolichopterus (Bristlenose pleco / Catfish) thrives in most aquariums as long as there are hiding places present. Plants are optional. Root can be beneficial but should be avoided if you are keeping them in an aquarium with other fisher that prefers an higher pH level since roots reduce the pH level. ειναι λιγο πιο υψηλο, δεν νομιζω οτι φταιει παντως το ph...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Anentome Helena | giannisaek | Σαλιγκάρια | 11 | 17-04-10 14:59 |
Anentome helena | kakouras | Σαλιγκάρια | 8 | 09-03-09 17:30 |
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ Anentome helena | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Σαλιγκάρια | 4 | 17-01-09 23:08 |