|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως ξεκίνησα στραβά έχω σε φυτεμενο ενυδρέιο 180lt. 8 guppies 4 apple snails και σήμερα πήγα στο πετσοπ και μου πρότεινε κ μου δώσε 2 angelfish και τώρα μετά από ψάξιμο βλ΄επω πως δεν ταιρ΄ιαζουν !!! Οπότε τώρα τι κάνω τα αφήνω έτσι η να δίωξω τα angelfish ???
Πληροφορίες Διαστάσεις:100M*40Π*50Y Όγκος:180 Κατηγορία:κοινωνικό Φυτά: Anubias barteri var. nana ,Hygrophila corymbosa,Rotala macrandra,egeria densa,ceratophyllum ,cryptocorines και άλλα 3 που δεν γνωρίζω. Ψάρια / ¶λλα είδη: 4 apple snails Διακοσμητικά υλικά:Υπόστρωμα flourite , χαλαζιακό χαλίκι μαύρο 5 εκ. 3 ρίζες Φόντο: Μαύρο χαρτόνι Φωτισμός: 1 plant power 30watt και 1 λευκή 30watt Διάρκεια φωτισμού:10 ώρες Φιλτράρισμα:eheim aquaball 2212 Θερμοστάτης: JAGER 150 Watt Λίπανση: 15 ml aquaflorin Παροχή CO2:diy co2 Παράμετροι: pH:7.5 Γενική σκληρότητα (GH):17 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):20 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):- Αλλαγές νερού:1 την εβδομάδα Θερμοκρασία:26-28 ¶λλες πληροφορίες: |
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα τι ενυδρείο θέλεις να στήσεις! Θα σου πρότεινα πάντως να διώξεις τα αγγελόψαρα καθώς η αλήθεια είναι ότι θέλουν αρκετά ψηλό ενυδρείο.
|
||||
|
||||
![]()
το ύψος του ενυδρείου είναι 50εκ. Τί μπορω να βάλω , με τις τιμές αυτές εχουν πρόβλημα τα αγγελοψαρα , αν τα κρατήσω θα έχω προβλημα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα 50 εκ. ύψους είναι οριακά για τα αγγελόψαρα, καλύτερα να ήταν 60.
Επίσης προτιμούν πολύ μαλακότερο νεράκι, με σκληρότητες κάτω του 10. |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα , θα τα αφήσω λίγο καίρο να δώ τι θα κάνω, κάπου έχω διαβάσει οτι τα ψάρια λόγο αναπαραγωγης σε ενυδρεία , αλλάζουν τροπο ζωής ? Δηλαδή προσαρμόσζονται στις συνθηκες του νερού , ισχυεί κατι τέτοιο ? Για φυτεμένο οπως το δικό μου τι ψαρια να βάλω ? τα guppies συνήθως βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια , τα gouramis είναι για αλκάλικα νερά σωστα ? Αν πάρω πόσα να πάρω 2 η 4 ?Ακομη τα corydoras αν τα βάλω θα μου ξεριζώνουν τα φυτα ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, ψιλοπροσαρμόζονται, όχι όμως ότι τους αρέσει ή ότι είναι ΟΚ, απλά επιβιώνουν για λίγο, με πολλά προβλήματα όμως, όπως:
-μικρότερη διάρκεια ζωής, -ροπή σε ασθένειες και ευαισθησία στο στρες, -προβλήματα στην αναπαραγωγή και το κυριότερο: -ποτέ δεν θα δεις τις πραγματικές συμπεριφορές τους, αφού πάντα θα είναι υπό πίεση. Αν θέλεις να κρατήσεις τα γκάπυ και το νερό της βρύσης, τότε μπορείς να προσθέσεις ξιφοφόρους (ή πλάτυ) και μόλυ. Αν θέλεις αγγελόψαρα, γκουράμι και κόρυς, τότε πρέπει να μαλακώσεις το νερό σου (δες για Α/Ο, τύρφη, απιονισμένο κλπ). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμος ψαριων | Cretaner | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 09-08-10 12:00 |
συνδυασμος | ΚΚΩΣΤΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 05-07-08 19:43 |
Συνδυασμος γκαπυ.... | imichal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 07-11-07 20:54 |
Συνδυασμος ψαριων | orck | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 14-07-07 12:04 |
Συνδυασμος ψαριων | Giwrgos23 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 03-11-06 09:43 |