|
![]() |
#1 |
καθαρισμος φιλτρου
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπερα σε ολους..
![]() αφου παρατηρησα αισθητη μειωση στην ροη του φιλτρου μου το ανοιξα να δω σε τι κατασταση βρισκεται.. ειναι ενα jbl cristalprofi 1500e.. εχει 2 προφιλτρα(δεξια αριστερα) με χοντρο σφουγγαρι κ του εχω κ βαμβακι ενυδρειακο, μετα 3 καλαθακια με siporax, κ μετα ενα καλαθακι με χοντρο κ ψιλο σφουγγαρι.. την μειωση στην ροη την εκανε κατα μεγαλο ποσοστο το βαμβακι που ειναι τιγκα μπουκομενο, αλλα ειδα κ το σιποραξ μεσα στην λασπη αλλα κ το σφουγγαρια.. η ερωτηση ειναι αυτη η λασπη ειναι οφελιμη η να την καθαρισω με νερο απο αλλαγη??.. |
|
Εμφανίσεις: 3832
|
|
||||
|
||||
![]()
Η λασπη ειναι τα βακτηρια σου,αλλαξε το βαμβακι, ξεπλυνε λιγο τα σφουγγαρια και αν δεν βελτιωθει η ροη(που δεν νομιζω) ξεπλυνε και μια ποσοτητα απο το σιποραξ
|
|
||||
|
||||
![]()
λενε οτι το σιποραξ εχει μεγαλη επιφανεια για αποικιες, δεν κραταει αρκετες μεσα του?(στους πορους).. εννοω οτι αμα τα ξεπλυνω ολα τα υλικα τα χανω ολα τα βακτηρια?.. μιλαμε για πολυ λασπη(εχω οσκαρ κ πλεκο)..
|
|
||||
|
||||
![]()
Πέταξε και αντικατέστησε το "βαμβάκι".Ξέπλυνε-στράγγιξε "απαλά" τα σφουγγάρια και ξέπλυνε το σιποράξ (ολα αυτά σε νερό ενυδρείου) και θα είσαι εντάξει με τη βιολογία σου
![]() (πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις το φίλτρο σου?) |
|
||||
|
||||
![]()
ε να μην εχω 10 μηνες??..
![]() βασικα το ανοιγα κ καθαριζα τα προφιλτρα κ τα σφουγγαρια περιπου καθε 2-3 μηνες, αλλα το σιποραξ δεν το εχω καθαρισει ποτε λογο του οτι δεν ηξερα αν ηταν σωστο να το καθαρισω τελειως.. |
|
||||
|
||||
![]()
E καλά έκανες
![]() το φίλτρο δεν το πειράζουμε αν δεν πέσει αισθητά η ροή του ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη νερου-καθαρισμος βυθου-συντηρηση φιλτρου | ilias13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 28-06-10 00:03 |
καθαρισμος φιλτρου | platy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 21-12-09 16:12 |
καθαρισμος φιλτρου | iliastra | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 02-02-09 13:36 |
καθαρισμος φιλτρου. | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 12-07-06 00:09 |
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ | steve_ier | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-03-04 01:21 |