|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θελω λιγο να με βοηθησετε λιγο στις δοσολογιες με την λιπανση στο παλουνταριο μου...
Εχω διαβασει καλα το Ε.Ι. και πηρα και τα υλικα Πηγα σημερα σε ενα τοπικο καταστημα κυπουρικης και πηρα τα εξης: 1kg KNO3 1kg K2SO4 50gr Cealed Iron 1kg(συσκευασια) με: Ν-13%, Κ2Ο-12,4%, MgO-2%, Mn-9,1%, Zn-7%, Fe-0,2%, Cu-0,1%, B-0,1% http://i685.photobucket.com/albums/v...o/DSC_1532.jpg Συνολο: 30 ευρω Απο e-bay μου τα εβγαλε ενας 30 ευρω παλι αλλα μιλαμε για 50-200 γραμαρια...χαχα σου λεει με 1,5 το κιλο Επισης πηρα και fleet enema: ..παει ο πατερας μου σε φαρμακιο... -Π. Θελω ενα κλησμα -Φ. Το θελετε σε μπουκαλακι ή με το μηχανιμα -π. Οχι δεν το θελω για χεσιμο, το θελω για λιπανση ![]() ![]() ![]() Η αναλογιες που βρηκα για το ενυδρειο μου 150 έως 225 λίτρα 1/2 κουταλάκι KNO3 1/8 κουταλάκι KH2PO4 1/8 κουταλάκι traces ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ: ΠΕΜΠΤΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αργια-τιποτα ΚΥΡΙΑΚΗ: Μηδενισμος-50% αλλαγη νερου μπορειτε να με βοηθησετε στην συμπληρωση του πινακα.... πως υπολογιζω το 1/8 της κουταλια?... τι αναλογια θα βαλω στον σιδηρο?... και τι στο fleet enema?... πως θα τα βαλω στο ενυδρειο, σε διαλυμα η σκονη?... θα αριχσω την λιπανση σε μικροτερη ποσοτητα και θα ανεβασω σταδιακα?... Περιμενω μια 5κιλη μπουκαλα Co2, με διπλο μανομετρο και ηλεκτρομαγνητικη Φωτισμο εχω 170 watt στα 200λιτρα(170-80 καθαρα) Περιμενω την απαντηση σας, Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε σαν τον Dusko:
Παράθεση:
![]() Εγω ειχα παρει το προγραμμα που εφαρμοζε ο Αλεξ και το προσαρμοσα στα δικα μου λιτρα (με την απλη μεθοδο των τριων!) Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Το προσαρμοσα, ειναι καλο?...
ΔΕΥΤΕΡΑ: 1/2 K2SO4, 1/8 KNO3, 24 σταγονες fleet enema ΤΡΙΤΗ: traces= ποσο της κουταλιας?...... Iron=ποσο της κουταλιας και εδω?... ΤΕΤΑΡΤΗ: Κ2SO4, KNO3, fleet enema ΠΕΜΠΤΗ:traces, iron ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: K2SO4, KNO3, fleet enema ΣΑΒΒΑΤΟ: Αργια-τιποτα ΚΥΡΙΑΚΗ: Μηδενισμος-50% αλλαγη νερου.....traces, iron Θα φροντισω να προμηθευτώ τετοια κουταλακια |
|
|||
|
|||
![]()
Ιχνοστοιχεια και σιδηρο καλυτερα να μεινεις στα; seachem. Αν θες κατι πιο οικονομικο στα trace, μπορεις βεβαια να αγορασεις το Power 4.Στα 300 λιτρα θυμαμαι οτι αναλογουσε 1 gr.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ιχνοστοιχεία και σιδηρο εχω παρει...
Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Chaelated iron=χηλικος σιδηρος. Εμενα μου χρωματιζε το νερο σε τετοιο βαθμο που χαλαγαν τα γρασιδια, λογω δραματικης μειωσης του φωτος. Αν ειναι κοκκινος, μην τον χρησιμοποιησεις στο ενυδρειο. Κρατα τον για τις γλαστρες.
Για τα ιχνοστοιχεια, σου ειπα ηδη την αναλογια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ωχ πως υπολογιζει κανεις 1gr? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το power4 δεν το βρισκω στα τοπικα καταστηματα και δεν ειναι να μπλέκω με ξενα...
Γενικα με βολευει η σκονη οποτε πες μου να το παρω το trace?...(τα εχει ολα) Για το σιδηρο θα παρω το 8%.. και εγω ειχα το ιδιο προβλημα με το νερο(απο σιδηρο για εξωτερικα φυτα) και αυτος δεν κοκκινιζει.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιπανση??? | akis7 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 17-02-10 14:31 |
λιπανση | andreas213 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 18-08-09 00:56 |
λιπανση | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 01-09-08 18:28 |
λιπανση | kanarini | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 12-05-08 21:26 |
λιπανση | thu vu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 10-04-08 16:40 |