|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τρέχω δισκοενυδρείο κοντά 4 χρόνια(όπου να 'ναι θα κάνω και παρουσίαση),αλλά παρατηρώ ότι μετά από αγορά δίσκων(10+ cm) με την πάροδο κάποιων μηνών αυτοί μικραίνουν!!!!!!!
Φταίει το φαί που τους δίνω;Τα πουλάνε ενώ τα έχουν γεμίσει ορμόνες;Παίζει κάτι άλλο που μου διαφεύγει τελείως;;;;;; Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Σε τι νερό τα έχεις , Ph,Gh,Kh τη τροφές τους δίνεις γράψε λίγο ποιο αναλυτικά
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να ταιζεις με πολλες τροφες και πολλες φορες την ημερα! Πολυ καλη βιολογικη φιλτρανση!
Να κανεις συχνες αλλαγες νερου (η αντιστροφη οσμωση ειναι απαραιτητη) ... ΝΟ3 να εχεις μικροτερα απο 10! 50-60 λιτρα για το καθε δισκο ... Αυτα ειναι τα πρωτα που μπορω να σκεφτω για να εχουν πολυ καλη αναπτυξη!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτο δεν ειναι ορμονων. |
|
|||
|
|||
![]()
Χάνουν όγκο ναι.Θα έλεγα πως συρικνώνονται.Μην νομίσετε πως εξαφανίζονται κιόλας,αλλά είναι εμφανές πως μικραίνουν.
Τα ταίζω 2 φορές την μέρα με : tetra diskus sera discus color red jbl flakes artemia και τους ρίχνω επίσης 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες μοσχαροκαρδιά που έχω φτιάξει μόνος μου. Οι τιμές των παραμέτρων του νερού είναι οκ,καθώς και τα λίτρα που τους αντιστοιχούν(έχω κοινωνικό 325λτ,με 4 δίσκους μέσα. Αλλάγες 1/βδ το 20-30% του νερού. Για νερό 50% βρόχης 50% πηγής |
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοεις οι παραμετροι οκ? ph? Gh?
Ποια αλλα ψαρια εχεις μεσα? Μηπως τους τρωνε τη τροφη τους τα αλλα ψαρια? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ΝΗ4/ΝΗ3 ---- 0
ΝΟ2 ---- 0,0 - 0,5 PH ---- 6,5 6,7 περίπου KH ---- 2 θερμοκρασία 28 με sera test.Θα ξανακάνω και αύριο το πρωί να δώσω ποιο ακριβείς τιμές. Από άλλα ψάρια έχω 3 sae 2 κλόουν 2 γλίφτες (μεγαλώνουν μέχρι 5cm) 5-10 cory 10-15 ροδόστομα 10-15 νεον 5-10 cherry barb |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
θα στα πω εμ την σειρα.
το νερο τις βροχης το ειχα δοκιμασει κι εγω οταν ξεκινησα τους δισκους ( πριν 3 εβδομαδες ) και το ειχα βρει χαλια.... δεν ξερω εσενα αν ειναι καλο αλλα δεν νομιζω... τωρα οσο για το φαγητο και τις αλλαγες νερου θα σου πω οτι ταιζεις ελαχιστα. εχεις μεσα σε ενα ενυδρειο καμια 60αρια ψαρια και περιμενεις να μεγαλωσουν οι δισκοι??? με τιποτα!!!!! οσο και για τις αλλαγες του νερου πιστευω οτι με τετοια ιχθυοφορτηση θελεις πλυ πιο συχνα... ενα ακομα σημαντικο ειναι οτι οι δισκοι πρεπει να ειναι φοβισμενοι με τοσα ψαρια μεσα στο ενυδρειο που αυτο κανει πιο δυσκολη την διατροφη τους... για να φανταστεις το δικο μου ενυδρειο ειναι 360 λιτρα, εχω μεσα 5 δισκους , κανω αλλαγες νερου καθε μερα 30-35 λιτρα και τα δισκακια τρωνε 7-8 φορες την μερα απο τις οποιες οι 2-3 ειναι με καρδια.... τα δισκακια να σου πω οτι ειναι μικρα αλλα εχουν παρει σε 3 εβδομαδες 2-3 εκατοστα.... ![]() ![]() ![]() τελος αν θελεις να δεις μεγαλους και σωστους δισκους πρεπει να διαλεξεις... η ενυδρειο με δισκους, η κοινονικο.... πιστευω οτι καταλαβες τι πρεπει να κανεις.....
|
||||
|
||||
![]()
θαναση συμφωνω σε οσα λες με αλλαγες κλπ
αλλα κοψε κατι ρε φιλε 3 ευδομαδες 3 εκατοστα εκτος και τους βαρας και ενεσεις σα τα μοσχαρια κρεατοπαραγωγης ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Να παρεις οσμωση και να ταιζεις παραπανω!! |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν χάνουν όγκο από το κεφάλι(αν και θα ήθελα να μου πεις λεπτομέρειες για την razorhead).Μάλλον τους ταίζω λίγο.Λέω να αυξήσω τα ταίσματα σε 3/μέρα(και την μοσχαροκαρδιά σε 1/μέρα; διάβασα ότι αυτό δημιουργεί πολλά κατάλοιπα στο ενυδρείο).
Οσο για το νερό βροχής - πηγής μου κρατάει σταθερές τις παραμέτρους εδώ και 8χρόνια (4 σε αυτό 4 στο προηγούμενο),χωρίς απώλειες(χάνω 2-3 μικρά ψάρια/χρόνο).Οσμωση αν και έχω δεν την χρησιμοποιώ λόγω των παραπάνω. Ιχθυοφόρτηση δεν νομίζω ότι έχω και αν ισχύει κάτι τέτοιο,έχω καλή φίλτρανση.Τα μοναδικά που θα μπορούσα να πω ότι ενοχλούνε τους δίσκους στο φαί είναι τα botia,αλλά με το ένα είμαι συναισθηματικά δεμένος καθώς είναι ένα από τα πρώτα μου ψάρια(το έχω περίπου 15 χρόνια),χώρια που κάνουν δουλειά διατηρόντας τα σαλιγκάρια σε άκρως ανεκτά επίπεδα. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα πάρε μια αντίστροφη όσμωση για να ξέρης τη νερό τους βάζεις και μετά θα κάνεις μόνο συμπλήρωμα ιχνοστοιχεία . δεν ξέρης τη αρρώστιες σου φέρνει η βροχή.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Otos και Δίσκοι | Liolios | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 20 | 29-05-07 14:54 |
Φίλτρανση και δίσκοι | skippergr | Δίσκοι | 16 | 26-05-07 09:48 |
Δίσκοι σε 120 Λ | GC | Δίσκοι | 6 | 27-05-04 20:08 |
SAE και δίσκοι; | tasos | Δίσκοι | 5 | 14-05-03 16:13 |
δίσκοι | newfish | Δίσκοι | 0 | 14-12-02 13:20 |