|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας!!!Θελω να εξακριβωσω κατι.Σε ενα προηγουμενο θεμα μου ανεφερα οτι πεθαναν τα 2 χελωνακια μου.Τα παιδια μου ειπαν οτι μαλλον ειχε πεσει σε χειμερια ναρκη.Εγω εχω θερμοστατη,ρυθμισμενο στους 26 βαθμους κελσιου.Η 1 χελωνα σιγουρα ειχε πεθανει,γιατι ειχε γυρισει αναποδα,και η αλλη κοιμοταν μεσα στο νερο ακινητη και οταν τη σηκωσα δεν αντιδρουσε....Και ρωτω....Οταν ερθει η περιοδος της χειμεριας ναρκης,αλλα εχεις θερμοστατης,υπαρχει περιπτωση να εχουν πεσει σε χειμερια ναρκη???Οταν ερθει αυτη η εποχη(και παλι εχεις θερμοστατη)θα σταματησουν να τρωνε??? Ελπιζω να μην εκανα γκαφα ...
![]() ------------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη water_turtle_lover : 25-02-10 στις 16:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με θερμοστάτη δε θα πέσουν σε χειμερία νάρκη, αυτό είναι σίγουρο. Τώρα αν η θερμοκρασαία είναι γύρω στους 20 βαθμούς θα είναι σε μία ενδιάμεση κατάσταση και θα τρώνε λιγότερο αν όχι και καθόλου, αν έχουν αποθηκεύσει όλο το χρόνο αποθέματα. Αν όμως μιλάμε για τη θερμοκρασία που τα είχες εσύ ζουν κανονικά, άντε να τρώνε λίγο λιγότερο από το κανονικό τους. Εγώ μέχρι χθες τα είχα σε χελωνιέρα και έτρωγαν τα κέρατά τους. Έχασα κι εγώ ένα βέβαια, αλλά μου το είχαν πουλήσει και άρρωστο.
Το ζήτημα είναι ότι εφόσον δούλευε ο θερμοστάτης και το είχες στους 26 αποκλείεται να έπεσε σε νάρκη. Για να πέσουν σε νάρκη πρέπει να πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς και κάτω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|