|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα σε ολο το φορουμ.
εδω και καποιους μηνες εχω αγορασει μια α/ο 190 λιτρων μιας και εχω ξεκινησει ενα reef ενυδρειο και ητανε μονοδρομος. τον τελευταιο μηνα κανω αλλαγες με Α/Ο και σε αυτο το ενυδρειο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30527 με αναλογιες σχεδον 80% Α/ο 20 % βρυσης. το προβλημα που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης. μετρηση PH=8,1 ![]() ![]() επειδη εχω αλλα 2 ενυδρεια στο σπιτι μπορω να πω οτι στο tanganyika εχω PH=8,2(φυσικα οχι αλλαγες απο Α/Ο μονο βρυση) στο reef εχω PH=7,9-8,1 (100% απο Α/Ο). το νερο τις βρυσης το εχω μετρησει στο PH=7,5 και τις Α/Ο στο PH=6,6 αν και απο οτι εχω διαβασει ειναι ατοπο το να μετρας κατευθειαν το νερο απο την α/ο. γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?εγω προσπαθω να ριξω ph και αυτο ανεβαινει ![]() ![]() μηπως τελικα να αλλαζω μονο απο βρυση μιας και εκει ειχα ph 7,0-7,5 με χρυση τυρφης ![]() ![]() σημειωση 1--ολες οι μετρησεις γινονται με ηλεκτρονικο πεχαμετρο τις milwaukee φυσικα καλιμπραρισμενο σημειωση 2--νερο βρυσης περιοχης τουμπας θεσ/νικης σημειωση 3-- ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μηπως αυξανεται λογω της αλατοτητας;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως βαζεις αναποδα τα σωληνακια ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μονο αυτο η ... εχει χαλασει η οσμωση σου! Προφιλτρα ποτε αλλαξες??
|
||||
|
||||
![]()
Θα διαφωνησω ως προς την αναμιξη της οσμωσης με νερό βρυσης ποσο μαλλον για χρήση σε reef. Η οσμωση εκτος απο αλατα απορριπτει και διαφορα αλλα πραγματα που μπορει να υπαρχουν στο νερό, απο μικροοργανισμους μεχρι νιτρικά.
Επι της ουσιας, την εξοδο της Α/Ο την μετρησες με tds meter? Τι βγαζει? Προφανως μετρωντας το Ph της ΑΟ δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτε. |
|
||||
|
||||
![]()
συγνωμη αλλα ισως τα εγραψα μπερδεμενα.
η απορεια ειναι για τις μετρησεις στου αμαζονιου το ενυδρειο και οχι στο ρεεφ.εκει εννοειται οτι κανω 100%αλλαγη με α/ο. στο αμαζονιου ειναι το προβλημα μου. τα σωληνακια ειναι σωστα.φιλτρα στην α/ο δεν εχω αλλαξει μιας και δεν την εχω πανω απο 5 μηνες και δεν εχει δουλεψει τοσο πολυ ποια. αλλωστε την δουλευα μονο στο ρεεφ μεχρι πριν απο λιγο καιρο που εκει μιλαμε για αλλαγη 40λιτρων τον μηνα. πραγματικα δεν ξερω τι φταιει. τα ξυλα τα ειχα ανεκαθεν η αμμο ειναι χαλαζιακη αλλα κατι που ανεβαζει το ph αντι να το κατεβαζει.και εχω μεσα και τυρφη ![]() tds meter δεν εχω οποτε δεν εχω μετρησει κατι απο εκει.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περιεργες μετρησεις.... | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 28-01-09 01:11 |
Περιεργες μετρησεις σε νερο προετοιμασιας | delta66 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 21-04-08 07:40 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ | tsagod | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 17-11-07 23:33 |
ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ | floridis | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 20 | 26-10-07 07:19 |
περιεργες κυλιδες πανω στο sump | floridis | Φίλτρανση | 9 | 05-10-07 13:53 |