|
![]() |
#1 |
Επιτέλους Ξεκινάω!!!!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλη μέρα σε όλους.Δε μπορώ ακόμα να παρουσιάσω ενυδρείο και για αυτό παρουσιάζω τον ..εαυτό μου!!!
Παρακολουθώ πολύ καιρό το φόρουμ και έχω οφεληθεί αρκετά. Πριν βρώ αυτές τις πληροφορείες είθελα να αποκτήσω ένα ενυδρείο 60 λτ με καραβάκι μέσα, νεκροκεφαλές πλαστικά φυτά μπουρμπουλίθρες και μερικά χρυσόψαρα... Σήμερα μετά από πολύ μελέτη είμαι σε άλλο στάδιο.Απέκτησα ένα RIO 180 6 μηνών με τα χαρτιά του απο ένα σπουδαίο φίλο του φόρουμ (τρελό Δισκόφιλο) που μου χάρισε και πάρα πολλά πράγματα.... Το μόνο που έχω πάρει είναι τα διακοσμητικά (ξύλα-πέτρες).Προσανατολίζομαι σε φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων (δεν αποκλείω και το υψηλών ακόμα) με κάποια υποστίρηξη δειοξειδίου. Κοινωνικό αλλα τα ψάρια θα τα δώ αρκετά αργότερα (την προηγούμενη εβδομάδα έλεγα ζωοτόκα,τώρα λέω ωοτόκα...). Είμαι στη φάση αναζήτησης φυτών....πλούσιο υλικό στο φόρουμ.. Θα παραθέσω όμως μια λίστα σύντομα με αυτά που μου αρέσουν για να μου πούν οι πιό έμπειροι οτι όντως είναι πραγματοποιήσιμο όραμα για χαμηλών απαιτήσεων ή αν πρέπει να αφαιρέσω κάτι ή αντι για κάποιο είδος να βάλω κάτι άλλο...Από κεί και πέρα θα προχωρήσω σε υπόστρωμα-φυτά κλπ... Δεν έχω ξεκαθαρίσει το εξής για αρχή...Αλλού βλέπω να τοποθετούνται τα φυτά σε άδειο ενυδρείο (η διαδικασία στρωσίματος δε θα τους προκαλέσει βλάβες??)και αλλού σε γεμάτο.... Ευχαριστώ παιδιά και βοηθάτε όσο μπορείτε..Πιστεύω κοντά στα Χριστούγεννα θα μπορώ να σας δείξω τι...φτιάξαμε!!!... |
|
Εμφανίσεις: 22002
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλωσηρθες!!
![]() Χαιρομαι πολυ που το προσεγγιζεις σωστα ... το ολο θεμα!! Διαβασε οσο πιο πολυ μπορεις! Το στρωσιμο του φιλτρου δεν επηρρεαζει τα φυτα αρκει να μην αυξησεις τοσο πολυ τη θερμοκρασια που προτεινεται για την επιταχυνση της διαδικασιας! Αν βαλεις μπολι ξεμπερδευεις στα ...γρηγορα! Μπορεις να φτιαξεις ενα ενυδρειο με ευκολα φυτα πολυ ομορφο που να συναγωνιζεται τα ενυδρεια με υψηλων απαιτησεων φυτα! Φαντασια να εχεις και ορεξη και γινονται τα παντα!
|
|||
|
|||
![]()
...τη μεγαλυτερη βοηθεια τη χρειαζομαι στα φυτα και επιδη το ποστ αφορα αποκλειστικα αυτα το καταχωρησα εκει..
Εδω μια διευκρινηση θα ηθελα,απο αυτα που διαβασα τις τελευταιες μερες δεν ξεκαθαρισα αν τα "οτο" τρωνε μονο την αλγη ή και τις τροφες απο το βυθό,ή για το καθαρισμό του βυθού πρέπει να βοηθήσει άλλο ψάρι τύπου "κορυ"... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για την παραπομπη στο αρθρο σου φιλε,ειναι σιγουρο οτι θα αναθεωρησω πολλα ακομα πραγματα εδω..
Ειχα διαβασει σε αρκετα ποστ οτι "...εβαλα οτο και σωθηκα..", οτι κανουν εξαιρετικη δουλεια κλπ,αλλα εχεις απολυτο δικιο οτι ενω ακομα ΔΕΝ εχω κατασταλλαξει τι ψαρια θα εχει το ενυδρειο μου,(απλα οτι θα ειναι κοινωνικο και μαλλον με ωοτοκα),ειδη ξεκινησα να ψαχνω για " καθαριστες "τζαμιων και βυθου που στην ουσια δεν ειναι και του ενδιαφεροντος μου τα ειδη αυτα... Απο την αλλη μπορει τελικα να μην ειναι "must" ,αλλα δεν ξερω αν ακομα και εδω μεσα θα βρω πολλα φυτεμενα ενυδρεια χωρις αυτους............................................ ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() και σιγουρα θα βρεις πολλους ακομη!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |
Επιτέλους!!! | Alusa | Χρυσόψαρα | 4 | 09-01-08 14:56 |
Επιτέλους | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 04-09-03 15:45 |