|
![]() |
#1 |
Βακτήρια υγρής μορφής
![]() Αξιολόγηση:
![]() Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με την χρήση των συγκεκριμμένων βακτηριδίων? Πότε πρέπει να βάζω μέσα στο ενυδρείο και αν στο τέλος της ημέρας κάνουν δουλειά ή αν απλά μου τρώνε λεφτά.
|
|
Εμφανίσεις: 4284
|
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα προσπαθησει να στρωσω καποτε ενα ενυδρειο με ετοιμα βακτηρια σε υγρη μορφη. Το ενυδρειο εστρωσε κανονικα κανοντας τον κυκλο του αζωτου και πηρε περιπου 30 μερες μεχρι να μηδενιστουν η αμμωνια και τα νιτρωδη.
Οποτε εγω τουλαχιστον δεν ειδα καμια διαφορα εκτος του οτι πεταξα τα λεφτα μου.. Ισως βοηθανε λιγο τα βακτηρια προς στιγμην αλλα το μπολι κανει το ιδιο πραγμα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο και ειναι και τσαμπα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
¶κου, έχω ενα 17λιτρο με έναν μονομάχο μέσα. είναι αρκετός για να στρώσει το ενυδρείο μαζί με βακτήρια υγρής μορφής. έβαζα μέσα κάθε μέρα για μία εβδομάδα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Στην ουσια κανεις στρωσιμο με ψαρι... να ξερεις ομως οτι ταλαιπωρηται ο καημενος!!
|
|||
|
|||
![]()
Θα πρεπει ομως να κανεις μετρησεις και να επεμβαινεις με αλλαγες νερου αν η αμμωνια και τα παραγωγα της πανε να ξεπερασουν τις επιτρεπομενες τιμες.
Εχεις υγρα τεστ νερου για ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2 και ΝΟ3; Η καλυτερη λυση ομως θα ηταν να εβρισκες μπολι απο χομπιστα καντα στην περιοχη σου. Μπορεις να βαλεις μια αγγελια και να ζητησεις. |
|
|||
|
|||
![]()
έκανα τεστ πριν 2 μέρες, μετά από μία εβδομάδα. είχα ΝΟ2 και ΝΟ3 μηδεν, GH >7d, KH 6d kai PH 7,2. Σκοπεύω να αλλάζω το νερό μια φορά την εβδομάδα (το 50%) περίπου εκτός και αν οι μετρήσεις επιβάλουν πιο συχνές αλλαγές. Α και το ενυδρείο του μονομάχου ειναι 17λιτρο
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι Βακτήρια να αγοράσω; | johnmarka | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 02-04-09 08:13 |
Η γλιτσα είναι βακτήρια? | Serafeim | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 17-02-09 12:22 |
Τελικά, τι κάνουν τα "βακτήρια"? | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 06-11-08 21:27 |
Βακτήρια και αλλαγές νερού | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 10-02-08 13:33 |