|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον εχω ενα Ph controller τον κλασσικο του aquaristik εδω και ενα μηνα συνεδεμενο με co2 και στην αρχη δεν το ειχα καλιμπραρει σωστα και για κανενα μηνα ενω εγραφε ph 6.6 to ph ηταν 6.2 χθες τον καλιμπραρισα πολλες φορες με ph4 και ph7 και το δοκιμασα και σε ενα υγρο της sera που ειχα με ph9.2 και δουλευει κανονικα. Το περιεργο ειναι το εξης, πηρα χθες ενα τεστ της sera kh και βρηκα kh 7! Δεδομενο αυτου θα πρεπει να εχω απειρο διοξειδιο στο νερο και θα τα ειχα παιξει τα ψαρια, επισης εχω και ενα co2 indicator το οποιο στην παρουσα κατασταση και με αυτες τις τιμες εχει πρασσινο χρωμα που δηλωνει φυσιολογικες συνθηκες!! Μπορει να φανταστει καποιο τι μπορει να συμβαινει?εχω σπασει το κεφαλι μου!
|
|
||||
|
||||
![]()
Το KH 7 ειναι λογικη τιμη για νερο Αθηνας. To Ph 6.2 δεν ειναι.
(εκτος αν εχεις πειραξει το νερο καπως...) ΑΝ αφησεις το νερο της βρυσης 24 ωρες σε ενα δοχειο και μετρησεις ph τι λεει? |
|
|||
|
|||
![]()
Όταν αυξάνεται το CO2, το pH πέφτει, το ίδιο και το KH. Επίσης, οι συγκεκριμένες τιμές εξαρτόνται και από την θερμοκρασία του νερού.
Σύμφωνα με αυτά που λες, με pH 6.2, και KH 7, το CO2 είναι 132.5ppm. Αν αυτή η τιμή είναι πολύ μεγάλη και τα ψάρια υπάρχουν ακόμα, τότε μπορεί να συμβαίνουν τα εξής: 1. Ο δείκτης του CO2 κάνει λάθος ή 2. Κάποιο από τα τεστ που έχεις, κάνει λάθος μετρήσεις ή 3. Όλα είναι καλά και απλά υπάρχει και κάποιο άλλο buffer στο νερό, που αλλάζει την διαλυτότητά του, οπότε η τιμή του CO2 που αναφέρω παραπάνω δεν ισχύει. Έχεις προσθέσει κάτι άλλο μέσα στο νερό? ¶λλη εξήγηση δεν νομίζω ότι υπάρχει. ------------------------- Τώρα είδα και τις φωτο στην υπογραφή σου. Βλέπω ότι έχεις αληθηνά φυτά μέσα. Μήπως έβαλες κάποιο λίπασμα που περιέχει φωσφορικά μέσα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ge0rge : 04-05-09 στις 20:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
....μια και μιλαμε για sera δε μετρας και την kh δικτυου να δουμε τι τιμη θα σου δωσει?
|
||||
|
||||
![]()
George 1) ο δεικτης co2 συγουρα κανει καποιο λαθος αλλα τοσο μεγαλο?!
2) Το πιο λογικο ειναι να πεφτει τελειως εξω το sera για το kh, αλλα και παλι θα πρεπει να πεφτει τελειειειως εξω πραγμα που μου φενετε αρκετα περιεργο! 3) Οχι δεν εχω προσθεσει τπτ τον τελευταιο καιρο Για φωσφορικα ριχνω fleet enema αλλα απο οσο γνωριζω δεν επηρεαζει κατι σχετιικο αυτο. lmaikl εκανα και στην βρυση και βγαζει την ιδια τιμη με το ενυδρειο |
|
|||
|
|||
![]()
Κάτι ακόμα να σε ρωτήσω. Έχεις τίποτα πέτρες μέσα στο ενυδρείο? Και αν έχεις τι πέτρες είναι?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ph controller κ τα νευρα μου | antonis t83 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 23-08-08 03:10 |
τα φωτα σας για τα φωτα παιδια...!!! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 12-02-08 18:29 |
του εχει σπασει τη μυτη... | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 01-03-07 16:52 |
τα νευρα μου! | nikitasp | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 30-11-06 15:11 |