|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα, έχω 120L με πλάτυ και γκάπυ,οι μετρήσεις μου είναι 0 νιτρικά και αμμωνία επειδή δεν έχει στρώσει το ενυδρείο ακόμα(το είχα αλλάξει).Έχω βάλει αλάτι απο το pet shop.Τις τελεύταίες μέρες παρατήρησα οτι τα ψάρια τρίβονται στο έδαφος και όπου βρούνε.Είναι κάτι αυτό?
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι είναι, αλλά για να σου πεί κάποιος γράψε μερικά πράγματα για το ενυδρείο σου και τους κατοίκους του.
(το ξύσιμο γενικά μπορεί να υποδηλώνει εξωπαράσιτα) |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω 9 γκάπυ +2 μωρά, 3πλάτυ +4μώρα και κάτι σαλιγκάρια που έχουν βγεί μόνα τους.6/2 ξεκίνησε η λειτουργεία του ενυδρείου,αλλαγές εχω κάνει μία φορα το 30%.Εχω κερατόφυλλο,ανούμπια απο φυτά και κάτι πλαστικά φυλλαράκια στην επιφάνεια. Το ph είναι 7,5.Να κάνω κάτι?Κάποιο φάρμακο προληπτικά?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης έχεις βάλει εξ' αρχής όλα αυτά τα ψάρια για να στρώσεις το ενυδρείο σου? Μάλλον έχεις ξεκινήσει λανθασμένα, αλλά πιστεύω ότι με τη σωστή μελέτη και υπομονή εδώ μέσα θα γίνεις έξπερτ. ![]() Το τρίψημο συνήθως υποδουλώνει όντως παράσιτα, που το ψάρι μη έχοντας άλλο μηχανισμό να τα αφαιρέσει, χρησιμοποιεί άλλες επιφάνειες για να τα αποβάλει.
|
|||
|
|||
![]()
Μου είχε τρυπήσει το προηγούμενο μου ενυδρείο 54L και είχα βάλει το νερό του στο καινούργιο.Έχω τέστ και κάνω για αμμωνία και νιτρικά είναι με χρώμα και μου είναι στο μηδέν.Τί μπορώ να κάνω?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλήθεια, προσπαθώ αλλά ακόμα να καταλάβω ακριβώς. Είχες άλλο ενυδρείο? Με ποιά ψάρια? Τί έχεις κάνει το φίλτρο του παλιού ενυδρείου καθώς και το βιολογικό του υλικό?
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά με το παλιό νερό και την χρήση του ίδιου φίλτρου(χωρίς να πειράξεις τα υλικά του) το ενυδρείο έχει στρώσει.
Πάρε όμως τεστάκια υγρά(όχι στικ) και κάνε μετρήσεις (και για σκληρότητες). Τώρα (δεν λες πότε έκανες αλλαγή νερού) εγώ θα έκανα 30-40% αλλαγή νερού με προσθήκη ενυδρειακού αλατιού(πχ Aquarium salt της API) 1 κουτ.γλυκού ανά 20 λίτρα (και φυσικά αντιχλώριο)και ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας(πόση έχεις ![]() Παρατήρησεs μήπως έχουν μικρά λευκά στίγματα(Ick); |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατί Ξύνονται ;; | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 13-12-06 20:31 |
Ξύνονται!!! | tsdimitrios | Malawi | 20 | 07-10-06 21:13 |
Τα ψάρια ξύνονται στην άμμο | torm | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 05-05-05 09:40 |