|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάπου είδα πριν καιρό στο GAB για ιδανική αναλογία νιτρικών - φωσφορικών ώστε να μην αναπτύσσεται άλγη, αλλά δεν μπορώ να το βρω πάλι.
Μήπως κάποιος έχει πρόχειρο το link; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η αναλογια ειναι 12-15 νιτρικα προς 1 φοσφωρικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ
|
|
|||
|
|||
![]()
Βλεπω που ολοι με τα φυτεμενα μιλανε για λιπσματα No3 και βαζουνε μεχρι τρεις φορες την εβδομαδα εγω που το ενυδρειο μου ειναι πυκνοφυτεμενο 60αρι και εχω 5 γκαπυ , kai 1 γαρiδα μεσα πως γινεται και εχω μονιμα νο3 =15 και φωσφορικα 0 (τωρα βαζω fleet και εχω 1μγ)
πως γινεται δηλαδη με χαμηλη ιχυθοφορτωση και συνετο ταισμα χωρις να βαζω τιποτα να εχω 15 πρεπει να ψαξω κατι???μετραω με υγρο τεστ Profi PH 7 KH 6 gh 10 no3 15 no2 0 po4 1 NH4 0.5mg/l NH3 (me bash to ph) 0.003 ------------------------- Ααααα αλλαγες νερου 40% καθε βδομαδα!!!
![]() ![]() ........... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis1976 : 03-03-09 στις 17:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι τα τεστ μετρανε σωστα και με ακριβεια;Εμενα διαφορετικες μαρκες τεστ μετρανε διαφορετικες τιμες σε ΝΟ3. Αλλη περιπτωση, τα φυτα να μην αναπτυσσονται σωστα και να μην εχουν την ικανοτητα να απορροφησουν ολα τα ΝΟ3.Παρεχεις στα φυτα σου επαρκεις ποσοτητες απο ολα τα θρεπτικα, φως, διοξειδιο που χρειαζονται; Εχουν καλη αναπτυξη;Διαφορετικα ειδη φυτων απορροφουν Ν03 με διαφορετικους ρυθμους. Λαβε επισης υπ οψιν οτι δεν ειναι μονο τα ψαρια που παραγουν νιτρικα. Μπορουν να παραχθουν και λογω υποστρωματος, φυτικων ιστων σε αποσυνθεση, ελλειψη καθαριοτητας στο βυθο κλπ. Οπως και να εχει αν τα φυτα σου δεν παρουσιαζουν ελλειψη αζωτου και δεν εχεις προβλημα με αλγες εισαι μια χαρα με νιτρικα και φοσφωρικα στις τιμες που αναφερεις. |
|
||||
|
||||
![]()
manolis αυτό που πρέπει να ψάξεις είναι γιατί μετράς αμμωνία !!!! σε στρωμένο ενυδρείο θα πρέπει να είναι 0. Περισσότερα θα σου πουν οι πιο έμπειροι.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
στο Νο3 ομως εχω μπερδευτει με το παλιοτεστ της προφι λεει να το κοιταξουμε απο πανω και αν τα νιτρωση ειναι κατω απο 10 να το κοιταξω απο τα πλαγια τι γινεται τωρα οταν το κοιταω απο πανω η ενδειξη που ανταποκρινεται ειναι 5 δηλαδη κατω απο δεκα και παω οπως λενε οι οδηγιες στον ελεγχο απο πλαγια για μεγαλυτερη ακριβεια αφου ομως απο τα πλαγια βλεπεις μεγαλυτερη διαμετρο υγρου λογικο ειναι να βλεπω το 25 που βλεπω , τι ισχυει λοιπον το 5 η το 25 γιατι και στα δυο εχω προβλημα τωρα ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Redfield Ratio: Αναλογία Νιτρικών/Φωσφορικών | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 02-12-08 00:59 |
Μείωση νιτρικών με απεσταγμένο | akis07 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 28-03-08 18:28 |
Αναλογία sera-tetra... | Tkagem | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 22-08-06 19:02 |
Αύξηση νιτρικών | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 13-03-06 11:04 |
DIY CO2.Φταίει η αναλογία? | CASPER | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 20 | 24-11-05 23:50 |