|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας.
Θα χρειαστώ την συμβουλή σας σχετικά με σαλιγκαράκια που εμφανίστηκαν στο ενυδρείο μου μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση καινούργιων φυτών. Πρέπει να ήταν αυγά κολλημένα στους κορμούς των φυτών και δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω όταν τα φύτευα. Θα ήθελα να τα εξοντώσω γιατί νομίζω ότι αν και μικροσκοπικά τώρα, ροκανίζουν τα φυτά. Θα προτιμούσα μια ήπια μορφή αντιμετώπισις, χωρίς χημικά. Σκεπτικά ότι μια καλή λύση θα ήταν ένα ζευγάρι Botia macracanthus, αλλά από την άλλη οι φίλες μουCaridina Japonica δεν θα το εκτιμούσαν. Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο? Ευχαριστώ Alcol |
|
||||
|
||||
![]()
αν εχεις υπομονη τα απομακρυνεις με το χερι ή τοποθετεις μια παγιδα για σαλιγκαρια.βεβαια θα απαιτησει εκτος υπομονης και αρκετο χρονο.
|
|
|||
|
|||
![]()
είναι τόσο μικρά (ψείρες), που θα πέρναγαν από την παγίδα. Με το χέρι μάζεψα όσα έβλεπα αλλά κάθε μέρα βλέπω καινούργια.
|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι αγχωνεσε, μερος του βιοτοπου ειναι... και δεν νομιζω να τρωνε φυτα...
|
|||
|
|||
![]()
Συνφωνω και γω με αυτο.δεν υπαρχει λογος να τρελενεσαι..
εμενα μου αρεσουν σε λογικα πλαισια πλυθησμου. και δεν νομιζω να τρωνε φυτα. |
|
||||
|
||||
![]()
ψαξε για Yasuhikotakia sidthimunki
http://www.loaches.com/species-index...ia-sidthimunki http://www.loaches.com/articles/yasu...awning-success
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκάρια | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 21-04-08 12:31 |
Καφέ σαλιγκάρια | alexispi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-10-07 17:53 |
Σαλιγκάρια | Celda | Σαλιγκάρια | 58 | 17-11-05 15:29 |
σαλιγκάρια: ωφέλιμα ή όχι? | ALKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 07-02-05 21:06 |
Σαλιγκάρια. | Νίκος | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-08-04 03:37 |