|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ και δύο εβδομάδες τα φυτά μου δεν πάνε καλά. Από τότε που έβαλα τις τελευταίες δέκα ρίζες βλέπω ότι τα παλιά δεν αναπτύσονται τόσο γρήγορα όπως πρίν , ενώ τα καινούργια χάλασαν σχεδόν όλα. Το ενυδρείο μου είναι το ακόλουθο:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: cayman 300lit CO2: Συνεχής ferplast ΦΥΤΑ: 30 ρίζες διαφόρων φυτών μεταξύ των οποίων ανούμπιες, κρυπτοκορίνες , εχινόδοροι κ.ά. ΨΑΡΙΑ: 16 ροδόστομοι 15 καρδινάλιοι 2 γατόψαρα μπρονζέ 1 γατόξαρα πέπερ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ: ph 6.8 kh 5 gh 7 NH4 0 NO2 0 NO3 0 FE 0.1 Οι εχινόδοροί μου ενώ πήγαιναν πολύ καλά και έβγαζαν συνέχεια νέα φύλλα , τώρα η ανάπτυξή τους έχει ελατωθεί και τα παλιά φύλλα κάνουν τρύπες , κιτρινίζουν και χαλάνε. Ο εχινόδορος ο καινούργιος (red flame) δεν έχει βγάλει ούτε ένα νέο φύλλο και αυτά που είχε ένα , ένα χαλάνε. Η κακόμπα καρολιάνα χάλασε εντελώς , όπως και το γρασίδι που είχα βάλει(cuba). Επίσεις έχει κάνει την εμφάνισή της καφέ τριχοιδή άλγη. Να αναφέρω επίσης ότι πριν 3 ημέρες έχασα και το πρώτο μου ψαράκι (1 γατόψαρο πέπερ), ενώ δεν είχα χάσει αλλο ψάρι από τότε που τα έβαλα , εδώ και 1,5 μήνα. Τι να φτέει; |
|
||||
|
||||
![]()
δώσε μας και στοιχεία λίπανσης...
|
|||
|
|||
![]()
Μια φορά την εβδομάδα βάζω flourish (γενικό) 1 καπάκι , όπως και ένα καπάκι pottasium. Σίδερο βάζω μόνο αν πέσει κάτω από 0,1 στις μετρήσεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατά πάσα πιθανότητα έχεις άλγη staghorn (τριχοειδής και καφέ χρώματος) το οποίο στην ουσία δείχνει έλλειψη σιδήρου ή/και φωσφωρικών. Επίσης καλό θα ήταν το γενικό λίπασμα και το κάλλιο να τα ρίχνεις πιο συχνά σπάζοντας τις δόσεις και όχι μια φορά την εβδομάδα. Κι επιπλέον σημαντικός παράγοντας είναι το CO2 (δεν ξέρω αν έχεις, αν έχεις αύξησε τις φυσαλίδες, αν δεν έχεις πάρε ή φτιάξε τώρα)
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρώ ότι καλό θα ήταν να το πας στις 30 τουλάχιστον το λεπτό και μετά αυξάνεις ανάλογα. Αυτό θα φανεί από την άλγη. Για τα επίπεδα σιδήρου θα σε γελάσω και δεν το θέλω.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με φυτά? | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 16-04-08 17:25 |
Πρόβλημα με φυτά! | candus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 01-10-07 07:08 |
Πρόβλημα με φυτά | vouros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 15-03-07 14:35 |
Πρόβλημα με φυτό!!!!!!!!!! | xsilliga | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 14-05-06 15:08 |
Πρόβλημα με φυτά | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 05-05-05 00:22 |