|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από λίγο λιγότερο απο δύο μήνες έβαλα στο ενυδρείο μου δύο μικρά brichardi. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....836#post281836
Όλα πήγαιναν μια χαρά. Εχθές εντελώς ξαφνικά το ένα επιτίθετε στο άλλο τόσο πολύ που το έχει αναγκάσει να μένει σε μία γωνία του ενυδρείου πάνω απο το εσωτερικό φίλτρο που έχω περιμένοντας τις επιθέσεις του άλλου. Να πω εδώ πως όλα τα στοιχεία δίχναν πως το επιθετικό ειναι σίγουρα αρσενικο, και πως το άλλο (μάλλον, ετσι πίστευα μέχρι τώρα) ειναι θυλικό (λόγο μεγέθους, επιθετικότητας, πτερύγια μικρότερα και γενικά συμπεριφοράς). Προσπάθησα να τα χωρίσω με ένα τούλι(πατέντα που έκανα) αλλά 3 φορές πέρασε το αρσενικό το τούλι για να επιτεθεί. Σήμερα το πρωί και πριν ανοίξουν τα φώτα, με το που ξύπνησα και τα είδα γινόταν πάλι η μάχη του Δράμαλη! ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ο διαχωρισμος φυλου ειναι παρα πολυ δυσκολος στο συγκεκριμενο ειδος, και θελει τουλαχιστον 5-6 για να μοιραζεται η επιθετικοτητα, και φυσικα τουλαχιστον στα 3πλασια λιτρα.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Και μονα τους,χωρις αλλα ψαρια μεσα,γιατι οταν αρχισουν να γεννανε,θα ξεκληρησουν τα παντα...........
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Είναι τραγικό πάντως, ανάβω τα φώτα για 3 λεπτά για να δω την κατάσταση και αμέσος το επιθετικό ορμάει. Δεν το συζητάμε για σηκωμένα πτερύγια... Πιστεύω πως αν δεν κρατούσα τα φωτα κλειστά θα το είχε σκωτωσει είδη.
Θα ήταν ενδιαφέρων να μπορούσαμε να καταλάβουμε την αιτία που ξεκίνησε να γινεται αυτο έτσι ξαφνικά. α)Θα μπορούσε λοιπόν να φταίει οτι τα λίτρα ειναι λίγα, είναι μια πιθανή αιτία. β)Θα μπορούσε να φταίει αν είναι 2 αρσενικά και γιαυτό να τσακόνονται ?? γ)Θα μπορούσε να φταίει το ότι ο αρσενικός (αν το άλλο είναι θηλυκό) να θέλει να ζευγαρώσει ?? Επίσης, πως βλέπετε την πιθανότητα να βάλω caudopunctatus. Θα ζούνε αρμονικά ή μπορεί να έχουμε πάλι τα ίδια?( Μιλάω πάντα για species tank) Ευχαριστώ για τις απαντίσεις σας.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
κώστα δώστα να ησυχασεις και να ησυχασουν και αυτα, αντε, παμε σε κανα caudopunctatus ή κανά μούλτι
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
αν ψάχνεις για multi πολύ ευχαρίστως να σου στείλω
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
paradise fish επιθετικά; | norma | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 13-05-08 23:21 |
N.brichardi | panos73 | Tanganyika | 7 | 30-10-06 16:49 |
Επιθετικό ramirezi? | neon | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 28-12-04 12:52 |
Επιθετικό Flame Tetra?!? | pdrake | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 29-02-04 21:33 |
SOS SOS--- GUPPY ---SOS SOS--- ΓΕΝΝΑΜΕ --- SOS SOS | gordons | Ζωοτόκα | 3 | 19-09-03 00:02 |