|
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενα από τα ψαράκια που έχω στο μεσογειακό έχει πάνω στο σώμα του 3 άσπρες κηλίδες ακανόνιστου σχήματος με διάμετρο 5mm. Σαν να έχουν φύγει τα λέπια. Απο τι να είναι?? Υπάρχει περίπτωση να είναι τραυματισμός απο άλλο ψάρι ή από ξύσιμο στον βράχο??
ΥΓ επειδή τα βλέπω που και που να ξύνονται στον βράχο, υπάρχει κάποια ήπια προληπτική θεραπεία για εξωτερικά παράσιτα?? |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις το melafix ή το primafix http://www.drsfostersmith.com/Produc...m?pcatid=11269 αλλά καλό είναι να προσπαθήσεις να βρείς την αιτία!Μήπως έχεις τπτ τσαμπουκάδες μέσα στο ενυδρείο??
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ νομίζω πως αυτό είναι το πιθανότερο. Βασικά ενώ δεν κυνηγιούνται μεταξύ τους, το συγκεκριμένο με το που βγαίνει απο την κρυψώνα του το κυνηγάνε. Έχει στρεσαριστεί αρκετά. Το μόνο καλό είναι οτι τρώει κανονικά. Μπορώ να κάνω κάτι ή να περιμένω να δω τι θα γίνει??
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το πρόβλημα εστιάζεται σε αυτό συγκεκριμένα το ψάρι μηπώς να σκεφτείς να το πάς πίσω στην θάλασσα?? Αν οι κηλίδες είναι γδάρσιμο απο τα βράχια στην προσπάθεια να αποφύγει το ξύλο , πιθανόν να σου παρουσιάσει κάποια μόλυνση!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τεσπα θα περιμένω λίγο ακόμη. Θα ρίξω και λίγες βιταμίνες και βλέπουμε. Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι αποκλειστικά μεσογειακό το ενυδρείο ή έχει οτιδήποτε μη μεσογειακό μέσα(από πέτρα, αλάτι, άμμο, οτιδήποτε)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασπρες κηλιδες | Πανικος Σωτηριου | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 2 | 13-08-06 21:37 |
Ασπρες κουκιδες... | Fighter | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 21-12-04 17:50 |
Τουφες ασπρες | johnny98130 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 31-12-03 20:19 |
καφέ κηλίδες και χνούδια | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 49 | 30-01-03 14:58 |
ΑΣΠΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΟΥΛΕΣ !!! ΑΣΘΕΝΕΙΑ?? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 15:15 |