|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα...
διαβαζοντας γυρω απο την αναπαραγωγη των μονομαχων και τη σιτηση των μωρων..εκανα την εξης σκεψη.... οι καλλιεργεια δαφνιων παει καλα αποτι φαινεται και αρχισε να εκκολαπτεται η νεα γενια....μιλαμε για εκατονταδες μωρα... η νεοεκκολαπτομενη δαφνια εχει το ιδιο μεγεθος με την νεοεκκολαπτοομενη αρτεμια (εκκολαπτω αυγα αρτεμιας που και που)..παραθετω φωτο στις οποιες τα μωρα δαφνιες φαινεται ποσο μικρα ειναι σε σχεση με τις ενηλικες....με το ματι ισα που μπορω να τα διακρινω.... οποτε η ερωτηση μου ειναι..αφου το μεγεθος ειναι ιδιο ωστε να καταναλωνονται απο τα μωρα ψαρακια....δεν μπορουμε να αντικαταστησουμε την νεοεκκολαφθεισα αρτεμια με νεοεκκολαφθεισα δαφνια?? η υπαρχει αλλο κωλυμα που δεν γνωριζω?? αν ναι...τα πλεονεκτηματα πολλα! ..οι δαφνιες ειναι παντα διαθεσιμες σε μεγαλους αριθμους και ανα πασα ωρα...οποτε δε χρειαζεται να μπαινουμε στην χρονοβορα διαδικασια της εκκολαψης αρτεμιας.. επισης..τα μωρα αρτεμιες ζουν καποιες ωρες στο γλυκο ενω τα μωρα δαφνιες θα ζουν και θα κινουνται μεχρι να φαγωθουν απο τα ψαρακια.... οι γνωμη των εμπειρων επι των ζωντανων τροφων??? στις φωτο ενηλικες ειναι οι μπεζ κουκκιδες και τα μωρα δαφνιες ειναι τα πολυ μικρα στιγματα σαν χιονακια στη φωτο
|
|||
|
|||
![]()
Πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα συστημα σουρωτηριων για αρτεμια, ωστε να ξεχωρισεις τις παρα πολυ μικρες δαφνιες απο τις μεγαλες.
Η παραγωγη κυστων αρτεμιας ειναι πολυ πιο μεγαλη για να ταιζεις ικανο αριθμο μωρων - στις δαφνιες για ιδια παραγωγη πρεπει να εχεις τουλαχιστον μπανιερα (και να τη σουρωνεις ολη καθε φορα). Αν υποθεσουμε οτι κλεινουμε το φιλτρο οση ωρα ταιζουμε αρτεμιες, κι οσες δεν φαγωθουν και ψοφησουν μετα τις σιφοναρουμε και ξανανοιγουμε το φιλτρο, με τις δαφνιες οσες επιζησουν θα αποροφηθουν απο το φιλτρο (δεν ειναι καθολου ικανοι κολυμβητες) και θα ψοφησουν επιβαρυνοντας αναλογα το νερο. Η θρεπτικη αξια τους υστερει κατα πολυ της νεοεκκολαφθεισας αρτεμιας. Γενικως σε χιλιαδες χομπιστες που εχω δει εξω, που εχουν καλλιεργειες δαφνιας για τα ενηλικα, οταν κανουν αναπαραγωγες ταιζουν το γονο αρτεμια ή microworms. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι η θρεπτική αξία αυτών των νεοεκκολαφθέντων οργανισμών προέρχεται από το (δεν ξέρω αν το λέω καλά) λεκιθικό σάκο
![]() ![]() ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Εδωσες μόνο σου την απάντηση.Στις πρώτες ώρες ειδικα οι νεοεκκολαφθέντες αρτεμιες έχουν υψηλά ποσοστά διατροφικων αξιών που οφείλεται στο περιεχόμενο του λυκινθου σακου σε συνδιασμο με την μη δημιουργία των εντερικων οργανων τους. Αναλυση αυτης της διατροφικής αξιας δεν ειναι ευκολο να γίνει γιατι ποικίλει
ανάλογα με την ποιοτητα των αυγών και τον τόπο προέλευσής των . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σαμανε μας...οι νεοεκκολαφθεισες δαφνιες....δεν εχουν λεκιθικο ασκο??
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρτεμια | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 16-03-08 13:45 |
Αρτεμια η οχι; | asourtzo | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 03-10-07 10:45 |
Αρτεμια | Steve | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-07-07 14:43 |
αρτεμια | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 10-06-07 00:58 |
Γκαπυ+Αρτεμια | Celda | Ζωοτόκα | 3 | 07-09-05 08:19 |