|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω παρει μια συσκευασια τυρφης και θα ηθελα να την χρησιμοποιησω για να βελτιωσω λιγο τις συνθηκες του νερου μου.Το προβλημα ειναι οτι στη θηκη του φιλτρου δεν υπαρχει αλλος χωρος.Μπορω να την βαλω σε καποιο σημειο του ενυδρειου ή στην θηκη του θερμοστατη?Αν την χρησιμοποιησω καθε ποτε θελει άλλαγμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
αλλαγη ανα μηνα το πολύ. μπορεις να την βαλεις οπουδηποτε (αν δεν εχεις προβλημα αισθητικό) αρκει να εχει ροη νερου ωστε να "λειτουργει" για παραδειγμα μπροστα στην εξοδο του φιλτρου ή στην εισοδο (δεν το συνιστω θα βρωμισει πολυ γρηγορα)
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω!Για τη θεση οπως διαβασα δεν υπαρχει προβλημα να ειναι και εξω απο το φιλτρο.Στο μονο σημειο που δε θα υπαρχει αισθητικο προβλημα ειναι κατω απο το κουτι του φιλτρου.Ειναι 500γρ.Να τη βάλω ολη?Για τα 80 λιτρα καθαρα που εχω φτανει?
|
|
||||
|
||||
![]()
που θες να πας το ph και την σκληροτητα;
και τι ψαρια εχεις; |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι πολλη. βαλε το μισο κουτι για αρχη και μετρα καθε μερα το ph και τη σκληροτητα. δεν υπαρχει συνταγη. πειραματιζεσαι και βρισκεις ποσο χρειαζεσαι... αν χρησιμοποιεις αντιστροφη οσμοση (που απο οτι καταλαβα οχι) και το μισο κουτι πολυ ειναι. αν χρησιμοποιεις νερο βρυσης τοτε ξεκινα με μισο κουτι και καθημερινες μετρησεις και θα βρεις ποση τυρφη και για ποσο χρειαζεσαι
|
||||
|
||||
![]()
Εχω κριμπενσις και τσερυ μπαρμπς.Γενικα θέλω να μαλακωσω το νερο που ειναι πολυ σκληρο και να ριξω το pH λιγο πιο κατω απο το 7 καθως και τα 2 ειδη θελουν ελαφρα οξινο νερο.Δε ξερω ποσο μπορρει η τυρφη να ριξει τα παραπανω και σε τι ποσοτητα πρεπει να τη χρησιμοποιησω.Θελω τα φωτα σας.Δλδ pH: 7.1-7.3,Γενική σκληρότητα (GH): 11,Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9 στα 80 μου λιτρα τι τιμες μπορουν να παρουν και με τι ποσοτητες τυρφης?
|
|
||||
|
||||
![]()
βαλε για αρχη 200 περιπου γραμμαρια και μετρα καθημερινα.με το πεχα στο 6,5-6,7 θα εισαι ενταξει και την σκληροτητα στο 5-6
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tυρφη | jimfytakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 11-06-07 16:42 |