|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα
ποιος ειναι ο πιο οικονομικος τροπος για ενα FO ενυδρειο μιας και εχω ενα διαθεσιμο και λεω να το δοκιμασω να δω αν θα τα καταφερω. υπαρχει ενα 60λιτρα διαθεσιμο με εσωτερικο φιλτρο τις ferplast blucompact 02 μοντελο, μια αντλια 900/λτην ωρα και μια λαμπα οπως και ενας θερμοστατης. ζωντανο βραχο θα βαλω μιας και δεν ειναι μεγαλο το κοστος σε αυτο το ενυδρειο οπως και αραγωνιτη αν οχι ολο ζωντανο τουλαχιστον οσο πιο πολυ μπορεσω. πως θα πρεπει να ξεκινησω το ολο εγχειρημα?και τι αλλο προτεινετε? ΥΓ ισως αν τα καταφερω κανω το ιδιο και στο 400αρι μου. |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο σου είναι παρα πολύ μικρό για θαλασσινό. Μπορείς βέβαια αλλα θα σε παιδέψει πάρα πολύ.
Το βασικό που θα πρέπει να λύσεις έιναι πως θα κρατάς σταθερή την θερμοκρασία Max 28 - 28,5 C. Επίσης όπως καταλαβαίνεις σε τόσα λίγα λίτρα μπορείς να βάλεις μόνο ένα μικρό ψαράκι. Τπτ άλλο...
|
||||
|
||||
![]()
60 λιτρα FO ειναι περιορισμενου ενδιαφεροντος ...δεν θα σε κρατησει.
Μπορεις φυσικα να το κανεις light reef με ευκολα , soft κοραλια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κριμα,ελεγα μηπος να εκανα μια προσπαθεια. για ρεεφ δεν το ειχα σκεφτει για το λογο οτι ελεγα μηπος ειναι δυσκολοτερο. οποτε παραμενω ως εχει μεχρι να παρω την αποφαση να αλακσω το μεγαλο το 400αρι που εχω αυτη την στιγμη.
και κατι τελευταιο που δεν εχω πολυκαταλαβει...το νερο απο την εξατμιση ή το νερο που χρεισημοποιουμε για τις αλαγες ειναι νερο απο αντιστροφη οσμωση. α)αυτο θα πρεπει να ετοιμαζετε πριν κανουμε τα παραπανω σε καποιο ξεχωριστω δοχειο ή μπορει το νερο να περναει κατευθειαν απο την βρυση στην α/ο και μετα στο ενυδρειο? β) αντι για α/ο μηχανιμα τα φιλτρα νερου που πουλαν στο εμποριο 2 ή και 3 σταδιων μπορει να χρεισημοποιηθει? λογο κοστους? |
|
||||
|
||||
![]()
α) Το νερό της Α.Ο. μπορεί να μπει απευθείας (ως συμπλήρωμα της εξάτμισης) μέσα στο ενυδρείο μια και η ροή είναι σχετικά χαμηλή και δεν θα προλαβαίνει να επηρεάζει την θερμοκρασία.
β) Τι φίλτρα? Από την άλλη η Α/Ο έχουν πέσει σημαντικότατα και δεν νομίζω οτι αξίζει η διαφορά τον πειραματισμό εκτός και ξέρεις κάτι δοκιμασμένο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποιο είναι πιο φτηνό δηλαδή; γιατί εγώ για ένα τέτοιο φίλτρο νερού που μου πούλησαν πριν μάθω και ξεκινήσω το χόμπι έδωσα τρελά λεφτά. Και τα ανταλλακτικά πανάκριβα. Είχε μόνο "φαρμακευτικό" άνθρακα και ήταν και καλά για πόσιμο νερό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τι σχεση εχει το ρισκο ? πλεον υπαρχει γνωση και εμπειρια ... Δεν ειπε κανεις του φιλου μας να μην το δοκιμασει ...απλα ενα σωστο FO 60 λιτρων κοστιζει σχεδον οσο ενα σωστο 240 λιτρων . Το ειχα πει και το ξαναλεω : δυο nemo σε ενα ενυδρειο 60-80 λιτρων δεν ειναι καμμια μεγαλη ιστορια ...γινεται ευκολα . Το ιδιο ''ευκολα'' γινεται και βαρετο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και στο τέλος το φιλικά.... το λες αλλά δεν το πιστεύεις έτσι όπως γράφεις.... Η "αντιπαράθεση" ελπίζω να σταματήσει εδώ.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλησπερα θελω βοηθεια | kwnstantina | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 24-05-08 01:55 |
θελω βοηθεια | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-12-07 15:00 |
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! | ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 16-01-07 07:11 |
ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! (νέο ενυδρείο με χρυσόψαρα) | maria_nik | Χρυσόψαρα | 16 | 07-06-04 15:11 |
ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ REEF. ΒΟΗΘΕΙΑ! | giamaios | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 29 | 07-02-03 21:30 |