|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βλεπω οτι το κοστος ψυξης νερου στο ενυδρειο ειναι μεγαλο.Σκεφτηκα κατι. Δεν εχει δοκιμαστει απλα ειναι μια ιδεα που αν θελει καποιος να το σχολιασει αν θεωρει οτι μπορει να γινει η δεν θα εχει αποτελεσμα, δεν ειμαι φυσικος απλα απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι το μεταλλο ειναι καλος αγωγος.
Σκοπος αυτης της "πατεντας" αν λειτουργησει ειναι να εχουμε ενα κομματι του ενυδρειο 1/3 1/4 με χαμηλοτερη θερμοκρασια απο το υπολοιπο. Το μονο που θελει ειναι να προσθετουμε παγο και να αδειαζουμε λιγο νερο απο το βοηθητικο δοχειο. Δεν θελει ρευμα και ο παγος θεωρητικα θα κρατησει για μια μερα τουλαχιστον οσο ποιο μεγαλος παγος τοσο περισσοτερη και η διαρκεια ψυξης. Απλος θα θελει καθε μερα ισως νεο παγο. ειναι μια λυση φτηνη αν ειναι υλοποιησιμη τελικα για το προβλημα τον υψηλων θερμοκρασιων για τους 2 μηνες του καλοκαιριου που ξεφευγουν η θερμοκρασιες. Περισσοτερα δειτε στην φωτο.
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικα θα δουλευε.
Ομως το δευτερο ενυδρειο θα πρεπει να ειναι καπως μονωμενο γιατι ο παγος θα λιωνει γρηγορα. Επιπλεον κολωνες παγου εκτος και αν εισαι κοντα σε ψαραγορα ειναι μαλλον δυσκολο να βρισκεις σε καθημερινή βαση... |
|
||||
|
||||
![]()
Oικονομικη ειναι κ η λυση με τα ανεμιστηρακια.5 το ενα εχει..Σε ενα 100λιτρο βαζεις 2 και ενα μετασχηματιστη.Συνολικο κοστος 20ευρω.Τωρα θα μου πεις ειναι και ο ελιγουελ....Ε ενταξει...Ρυθμιζεις τα βολτ στο μετασχηματιστη μεχρι να βρεις τη θερμοκρασια θες και το βραδυ τα κλεινεις τελειως
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα μπει πλαστικο βαρελακι με βρυσουλα. τα περισοτερα ψυγεια στην καταψυξη τους μπορουν να φιλοξενισουν ενα δοχειο πχ 1 1/2 λιτρου αναψυκτικου για το λογο αυτο. Η μερικες παγοκυστες.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ειχα βαλει ολο το φιλτρο eheim pro ΙΙ σε ενα ψυγείο φελιζολ εβαλα 4 μεγάλες παγοκυστες και γέμισα τα κενα παγάκια.
Δεν κατεβασε ουτε .01 του βαθμου στο rio 180 μετρηση θερμοκρασίας με eliwel
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σωστοτατη η αποψη σου Τρικι!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη νερου | kill_bill | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 02-02-08 19:40 |
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΛΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | ilias | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 03-04-07 14:34 |
μαλιστα μμμμμμμμμμμμμμμ ειχαμε δεν ειχαμε το κολησαμε το μικροβιο | kosa11 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 19-01-06 16:52 |
Eνώ υπάρχει φλερτ δεν υπάρχει φωλιά! | jjvrettis | Αναπαραγωγή | 12 | 28-01-05 15:38 |
εχει βαλει κανεις χταποδι μεσα στο ενυδρειο του; | jovanis | Παραλία - Beach Bar | 1 | 01-10-04 13:37 |