|
|
||||
|
||||
![]()
Σχεδόν όπου διάβασα, συνήθως δεν θέλουμε άλγη γιατί δεν μας αρέσει. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι και ένδειξη «υγιούς» ενυδρείου. Μερικοί, όπως και εγώ π.χ. θέλουμε άλγη για κάποια από τα ψαράκια μας π.χ. τα οτο. Υπάρχει όμως περίπτωση η άλγη να είναι φορέας αρρωστιών?
![]() Προσωπικά τοποθετώ μικρές πέτρες σε μια λεκάνη την οποία γεμίζω με νερό από τις αλλαγές του ενυδρείου (δηλαδή βάζω παλιό νερό κάθε εβδομάδα) και τοποθετώ την λεκάνη με τις πέτρες σε φωτεινό σημείο (συνήθως δίπλα σε ένα παράθυρο). Έτσι αναπτύσσετε άλγη στις πέτρες τις οποίες μετά τοποθετώ στο ενυδρείο για να χρησιμοποιηθεί η άλγη ως τροφή π.χ. από τους ότο. Μπορεί να κάνω «κοτσάνα» και κάτι επικίνδυνο για τα ψάρια μου? Μέχρι στιγμή δεν έχω κανένα πρόβλημα… αλλά μήπως είμαι απλά έως σήμερα τυχερός? Τι λέτε κάνω καλά?
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 13-03-08 στις 10:54 |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι η αλγη δεν ειναι φορεας ασθενειων, το αντιθετο. Αισθητικα μπορει να μη μας αρεσει, αλλά δεν ειναι παρα ενα ακομα (πιο πρωτογονο) φυτο.
Εξαιρειται η BGA που ειναι κυανοβακτηρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα που κάθε εβδομάδα αφαιρώ 'μαλλιά πράσινα' τί είδους άλγη είναι?Είναι επικύνδηνη? Είναι σα κανονικά μαλλιά και ξεκινούν απο το ένα φυτό και καταλλήγουν σε άλλα διπλανά. Στο ενυδρείο υπάρχει αρκετό κερατόφυλο, moss, νυμφέα και βαλσινέρια αλλά αυτή η άλγη υπάρχει αρκετή στην moss και λίγο στο κερατόφυλλο....
|
||||
|
||||
![]()
"Τριχοειδής" είναι μάλλον...
ΑΛΛΑΓΕΣ ανα 3 μέρες 30%, αύξηση της ροής, μείωση ταϊσματος και αύξηση CO2 και σε 10-15 μέρες θα έχει φύγει...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είναι άλγη? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 22-01-08 11:41 |
άλγη? | ALKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 18-06-07 18:29 |
Τι άλγη είναι αυτή; Πως τη διώχνω; | KwstasV | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 10-04-07 12:37 |
Τι άλγη είναι ? | Nrgman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 24-06-06 12:22 |
Γεια σας. Είμαι καινουριος! Είναι κανείς εδώ?!!? | kflynt2005 | Χρυσόψαρα | 2 | 15-01-05 03:11 |