|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να φτιάξω μια βάση με διαστάσεις 121χ41χ75. Το βάρος που θα κρατήσει είναι 250-280 κιλά. ΔΕΝ θέλω να βάλω μέταλο. Μόνο ξύλο. Τι ξύλο να βάλω? (Δεν μιλαω για χρώμα ![]() Πιστεύετε οτι με το σχεδιo που έχω σκεφτεί θα αντέξει? Εννοώ με τις ενώσεις και τον τρόπο τοποθέτησης των ξύλων. (μια μικρή παραλλαγή της βάσης του RIO) Τα τέσσερα κάθετα ξύλα θα πατάνε πάνω στην βάση καθώς και η πλάτυ, και το επάνω κομμάτι θα πατάει σε αυτά τα τέσσερα. Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
μου φαίνεται ότι θα κρατάει... αλλά ποιος ο λόγος και δεν θέλεις να βάλεις μέταλλο το οποίο θα ντύσεις με ξύλο...
ετσι νομίζω είναι πιο σταθερό με το σιδερένιο σκελετό.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι σε κατασκευές ξύλου και μόνο, καθώς και τα εργαλεία μου. Δεν θα ήθελα να μπώ στην λογική παραγγελίας σκελετού απο σιδερά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι να το κάνεις μόνος σου, οκ τότε...
και ναι πιστεύω ότι με αυτά τα στηρίγματα που έχεις βάλει θα είσαι μια χαρά... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολυ
![]() Αλλη μια ερώτηση. Μήπως ξεχνάω κατι? Εννοω κατι που θα μου χρειαστεί αργότερα. Καμια επιπλέον τρύπα ή κάποια αλλαγη στην τοποθέτηση των ξύλων για να εξυπηρετεί εξωτερικά φίλτρα κτλ? (το ενυδρείο θα είναι γλυκού νερου) |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη προχώρα άφοβα. Το μόνο που θα άλλαζα είναι στο πίσω μέρος αντί για τρύπες θα έκανα ένα συνεχόμενο άνοιγμα.
Για να καταλάβεις τι θέλω να πω. Η πλάτη από πάνω προς τα κάτω και μόνο στα δυο τμήματα που είναι με πορτάκι μπροστά. 10εκ ξύλο, 10εκ κενό και το υπόλοιπο ξύλο. Αυτό το λέω από δική μου εμπειρία σε δυο διαφορετικά έπιπλα που έχω φτιάξει. Σε αυτό με τις τρύπες είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα, από αυτό που έκανα με συνεχόμενο κενό. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βάση δεδομένων τροπικών ψαριών | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 08-07-07 21:26 |
Βάση του ενυδρείου απο τα carfur | bakogiannisd | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 02-10-06 20:44 |
βάση ενυδρείου | CASPER | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 28-02-06 13:01 |
Έπιπλο βάση για reef ενυδρείο | Manogr | Λοιπός εξοπλισμός | 3 | 22-09-05 19:11 |
Ξύλινη βάση ενυδρείου | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 23-12-02 14:30 |