|
|
||||
|
||||
GH και NO3
Καλημερα σας!!
Θα ηθελα να μου πει καποιος πως ειναι δυνατο να ριξω την τιμη του gh και την τιμη του no3. Στην περιπτωση μου εχω ενα ενυδρειο 200 λιτρων και φιλοξενω 3 υγιεστατους δισκους. Το gh ειναι = 9 και τα no3= 30 Πρεπει οπωσδηποτε να τα ριξω αυτα τα δυο αλλα δεν ξερω πως. Τα υπολοιπα ειναι ph=6.5 kh=7 (αλλα τεστ δεν εχω κανει ακομα). Η θερμοκρασια του νερου στους 28 βαθμους και μερικα φυτα. Ας με βοηθησει καποιος ευχαριστω!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Με την ταπεινή μου εμπειρία, αλλά από όσα διαβάσει, έχω καταλάβει πως τα νιτρικά άλατα, πέφτουν με τις αλλαγές του νερού! Όσον αφορά όμως το GH, νομίζω πως είναι καλύτερα να σου απαντήσουν οι εμπειρότεροι!! |
|
||||
|
||||
NH3: Αντικατάσταση νερού (πχ 30% την εβδομάδα) ή και προσθήκη φυτών που το καταναλώνουν.
GH: Το παραπάνω νερό πρέπει να είναι πιο μαλακό το οποίο συνήθως το επιτυγχάνουμε με νερό από αντίστροφη όσμωση ή με απιονισμένο σε κάποιο ποσοστό μαζί με νερό βρύσης . Τι ενυδρείο έχεις και στο πόσο θέλεις να πας το GH? |
|
||||
|
||||
Κοινωνικο 200 λιτρα με δισκους.
Το gh θελω να το παω στο 3 με 4 περιπου (απαραιτητο για τους δισκους). Εβαλα sera morena φαρμακο για να ριξω το gh αλλα δεν εγινε τιποτα.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
δεν χρειαζεται το gh σου να το εχεις 3-4, το kh ομως ναι!!το gh καλα θα ειναι στο 6-7.νερο απο α/ο και οχι απιονισμενο απο super market!
|
|
||||
|
||||
Το morena εχει εκχυλισματα τυρφης που βοηθανε στην σταθεροποιηση του gh. Γιαυτο και εριξα μεσα απο αυτο. Δεν θελω να πεσω στην λυση της α/ο. Γνωριζει καποιος να μου δωσει καποια σαφη απαντηση γιατι δεν ξερω τι να κανω?
|
||||
|
||||
[quote=DJK;230159]NH3: Αντικατάσταση νερού (πχ 30% την εβδομάδα) ή και προσθήκη φυτών που το καταναλώνουν.
quote] ??? NO3 θελεις να πεις..... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
NO3 | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 26-04-07 10:53 |
Ερώτηση περί NO3 και ΡΟ4 | TaitO | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 36 | 17-01-07 16:07 |
NO3 | DJK | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 17-12-06 16:03 |
No3-help | Meliteas | Φίλτρανση | 8 | 15-06-06 01:15 |
no3=0 | steady | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 18-05-05 11:41 |