|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.
Αγόρασα το Jewer Record 60, το γέμισα μέχρι τη μέση με νερό και έχω κάποιες ερωτήσεις... Η πρώτη και σημαντική είναι πως αυτό το εξάρτημα που ανακυκλώνει νερό δε ρίχνει το νερό από το σωλήνα συνεχόμενα αλλά κάθε 4 δευτερόλεπτα περίπου. Δηλαδή πετάει νερό για 4 δευτερόλεπτα, έπειτα σταματά για 4 δευτερόλεπτα και ξαναπετά νερό. Αυτό είναι πρόβλημα ή έτσι πρέπει να δουλεύει; Μήπως παίζει ρόλο που γέμισα το ενυδρείο μέχρι τη μέση μέχρι να το φυτέψω; Η δεύτερη ερώτηση είναι τι γίνεται με όλα αυτά τα σφουγγάρια; Πρέπει όντως να αλλάζω κάθε μήνα ένα μαύρο; Χρειάζονται όλα αυτά τα σφουγγάρια; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε περισσότερο νερό για να δουλέψει η αντλία διότι αυτή τη στιγμή είναι πάνω από επίπεδο του νερού που έχεις βάλεικαι κινδυνεύει να καεί.
Επίσης αν δεν έχει αρκετό νερό βγάλε την αντίσταση από την πρίζα γιατί θα καεί και αυτή. Μπορείς να το φυτέψεις και με περισσότερο νερό. ------------------------- Όσο για τα σφουγγάρια χρειάζονται όλα και συγγεκριμένα θα βάλεις ξεκινώντας από κάτω και με την ακόλουθη σειρά: το μπλε μεμικρούς πόρους, μετά το μπλε με μεγάλους πόρους, το πράσινο, το μαύρο(άνθρακα) και μετά τον υαλοβάμβακα. Τον υαλοβάμβακα άλλαζέ τον κάθε 15-20 ημέρες. Τον άνθρακα μπορείς να τον αφαιρέσεις μετά από ένα μήνα εκτός από περιπτώσεις που θα βάλεις κάποια πρόσθετα στο νερό (π.χ. φάρμακα)οπότε θα τον τοποθετήσεις πάλι. Αυτά θα σου τα πουν οι εμπειρότεροι από εμένα όταν χρειαστεί. Καλή αρχή Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κόφινας : 25-12-07 στις 01:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Βασικά κάτι που ξέχασα να ρωτήσω. Το ενυδρείο μου το συναρμολόγησε ο υπάλληλος. Στο manual του CD γράφει πως θα πρεπε η συσκευασία να 'χει μέσα 3 υαλοβάμβακες όμως το δικό μου από ότι φαίνεται είχε 1... (εκτος κι αν ...) Επίσης πόσο έχει αυτό το αναλώσιμο; Είναι ακριβό; |
|
|||
|
|||
![]()
γιατι να στο συναρμολογησει ο υπαλληλος;
η χαρα εκει ειναι, να το φερεις κουτα σπιτι και να το στησεις μονος σου αν κατι σου λειπει μπορεις να του κανεις μια ευγενικη ερωτηση, δεν ειναι απαραιτητο οτι σε εκλεψε, πολλες φορες οι οδηγιες χρησης ειναι ιδιες για πολλα ενυδρεια και ισως να αναφερεται σε κατι που εχει πχ το μεγαλυτερο ενυδρειο παντως ειναι το πιο φτηνο αναλωσιμο κοστιζει η πενταδα περιπου 2 ευρω |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να πάρεις υαλοβάμβακα σε σακούλα να το κόβεις με το χέρι και να το τοποθετείς πάνω από το μαύρο (άνθρακα), εγώ έτσι κάνω στο record 70 που έχω.
¶ν αποφασίσεις να έχεις και το μαύρο υπάρχει και σε σετ 2 υαλοβάμβακες και ένας άνθρακας για μηνιαία χρήση γύρω στα 5ευρώ. Αυτά όπως σου έγραψα και παραπάνω θα σου τα πει κάποιος πιο έμπειρος αφού αποφασίσεις και το είδος των ψαριών που θα βάλεις. Ρώτα πάντως ότι θέλεις κάποιος θα σου απαντήσει. Οι περισσότεροι ρωτάνε μετά από την τοποθέτηση των ψαριών (όπως έκανα και εγώ). Μπορείς να βρεις και πολλά θέματα που θα σε διαφωτίσουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Το μαύρο (άνθρακας) δεν σου χρειάζεται.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καινούργιο ενυδρείο | ψαρια και ψαρια | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 08-09-07 00:01 |
Καινούργιο ενυδρείο | thediscusman | Δίσκοι | 31 | 16-08-04 11:48 |
Καινούργιο Ενυδρείο !!! | arisal | Malawi | 1 | 13-06-04 17:10 |
Καινούργιο ενυδρείο με ανάγκες | Obelix(Reifen) | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 23-10-03 00:30 |