|
|
||||
|
||||
![]()
Αποφάσισα να φτιάξω ένα ενυδρειάκι μόνος μου. Διαστάσεις ενυδρείου 20 x 20 x 20 (καθαρός χώρος σύνολο 8 λιτρα). Τα τζαμάκια αγοράστηκαν προς 6.35 ευρώ (7 μου ζήτησε ο άνθρωπος αλλά είχα δεκάρικο και δεν είχε ψιλά, έτσι συμβιβάστηκε με ότι είχα). Πάχος τζαμιών 5mm. Αγορά σιλικόνης PROFI 4100 από καρφούρ 2.60 ευρώ (+ 3.10 το πιστόλι μπαίνει στα πάγια), ένα σετ 3 χαρτοταινίες 2 ευρώ, ένα κοπίδι 90 λεπτά.
Όπως θα παρατηρήσετε πάνω στα τζάμια είναι γραμμένες οι πλευρές στις οποίες ανήκουν (αυτή η τακτική ελληνιστί λέγεται foolproof). Ξεκίνησα λοιπόν σήμερα το απόγευμα μαζί με τον γυιό μου (ο μικρός που χαμογελάει - δικαιολογία και για τη γυναίκα μου "το παιδί ζήτησε να του φτιάξω ενυδρείο τι να κάνω;"). Με τη βοήθεια του μικρού τελειώσαμε σε 45 λεπτά (ο μικρός ο καθαρός εγώ μέσα στη σιλικόνη). Το κοκορετσάκι φένεται στη τέταρτη φωτογραφία. Τώρα θα το αφήσω να στεγνώσει (ίσως και όλο το Σ/Κ) και μετά τρελλό γέμισμα για δοκιμή. Πάντως με τόση χαρτοταινία ακόμα και χωρίς σιλικόνη πάλι στεγανό θα ήταν ![]() Η αρχική σκέψη είναι να χρησιμοποιηθεί σα full φυτεμένο χωρίς ζωντανά μέσα. Μετά από αυτά που διάβασα εδώ μέσα για pico reef και νέμο....το σκέφτομαι...2-3 νέμο, μια ντόλυ και ένα μπαρακούντα...τι λέτε θα χωρέσουν; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chemical mac : 16-04-08 στις 22:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητηρια.
Αν μου ζηταγε κι εμενα ο γιος μου ενυδρειο,θα του 'βαζα και φωκια μεσα σε ενα 20λιτρο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μακη μου καλο μου φαινεται ,αλλα εχω να κανω καποιες παρατηρησεις....
1)δεν βλεπω πουθενα κοντρες..,και ισως με τοσα λιτρα να εχεις πολλα προβληματα..... 2)πιστευω να εχεις βαλει 12ρι ρονταρισμενο και ψημενο τζαμι εε..?? 3) η χρηση σαμπ θα διευκοληνει τα μεγιστα στη φιλτρανση-βιολογια... 4)πιστευω να εχεις προβλεψη για μια εστω 400w HM λαμπιτσα ε...?? 5)μην ξεχασεις την χρηση ''καταφυγιου'',καθως και καποιο θηριωδη σκιμμερ για τα λιτρα σου..... 6)νομιζω οτι θα χρειαστεις τουλαχιστο 40 κιλα για αρχη ζωντανου βραχου..... 7)ρωτησες τον μηχανικο για το θεμα αντοχης της πλακας....?αληθεια σε ποιον οροφο εισαι..?? ![]() 9)επλυνες τα χερια σου στο τελος..? 10) και εβαλες το παιδακι για υπνο στο κρεβατι με απαραιτητο αξεσουαρ κανα παραμυθι της γιαγιας.....??? καλη συνεχεια ψηλεεεε... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
O μικρος ιδιος ο πατερας του
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρις προηγουμενη εμπειρια , ειναι δυσκολο ...το στησιμο του ειναι ευκολο και δεν θελει λεφτα αλλα το να το συντηρησεις μακροπροθεσμα ,ειδικα στις δυσκολες μερες , ειναι δυσκολο και θα πρεπει να εισαι απο πανω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή μπορεί να γίνει reef σε τόσα λίτρα ;;;;
![]() ![]() ![]() Πως καθαρίζετια η σιλικόνη ρε παιδιά; έχω τρελλαθεί να ξύνω αλλά όσο να'ναι κάτι έχει μείνει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chemical mac : 13-10-07 στις 16:49 |
|
|||
|
|||
![]()
ήθελε με το που ένωσες τα τζάμια να έχεις σαπουνόνερο και ένα κομάτι φορμάικα να την τρέχεις στη γωνία απο μέσα αφού την περάσεις με σαπουνόνερο πρώτα.. ώστε να την μαζεύεις χωρίς να σου κολλάει πουθενα..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βαγέλη το ανακάλυψα μετά
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chemical mac : 16-04-08 στις 22:45 |
|
|||
|
|||
![]()
νομίζω πως θα σε ακολουθήσω σε αυτό σου το εγχείρημα, μου αρέσει η ιδέα του κήπου, νερού, δίπλα-στο-γραφείο-μου, minimum-maintnance, project!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
pico reef? Πόσο εύκολο??? | Theokyr | Nano Reef | 7 | 05-05-06 10:19 |
.. Reef .. | χοχλακας φωτης | Reef | 18 | 17-02-05 14:01 |
Reef | ANEMOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 25-04-04 19:55 |