|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους ! και επι της ουσίας ...
α) τι διαφορές στη θερμοκρασία έχετε παρατηρήσει στα ενυδρεία σας με τη χρήση ανεμιστήρων στο καπάκι; β) Επίσης γνωρίζει κανείς αν θα επηρεάζεται σε κάτι ένα ενυδρείο εαν υπάρχει κατα μήκος του ένας χαλκοσωλήνας ( βυθισμένος κοντά στην επιφάνεια ) που κυκλοφορεί μέσα του απιονισμένο νερό; ( το νερό θα ψύχεται με ένα DIY σύστημα ) |
|
||||
|
||||
![]()
1) Σε ενυδρείο 120 λίτρα, 2Χ8 mm ανεμιστηράκια => -4 βαθμούς διαφορά από το δωμάτιο.
2) Ο χάλκινος σωλήνας ΔΕΝ πρεπει να μπει στο ενυδρείο. Τα χημικά δεν τα θυμάμαι οπότε θα σου τα πει κάποιος άλλος... |
|
||||
|
||||
![]()
10 δες ποστ θα σε διαβεβαιωσουν για την αποτελεσματικοτητα του.
Οι διαφορα ειναι περιπου 3 με 5 βαθμους χαμηλοτερη απο το περιβαλλον. Οσο για το χαλκοσωληνα βυθισμενο στο νερο.. Τζιζ.. οχι.. Ο χαλκος και τα οξειδια που θα απελευθερωσει με την επαφη του στο νερο θα αποβουν μοιραια, πρωτα για τα ασπονδυλα και μετα για τα ψαρια σου... Αν την κανεις απο ανοξειδωτο, το συζηταμε.. Αν και με ανεμιστηρες και συστημα αναπληρωσης εισαι μια χαρα... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ανεμιστηράκια είναι πολύ αποτελεσματικά και σίγουρα σου λύνουν το πρόβλημα της ζέστης. Το κακό είναι ότι σου δημιουργούν ένα άλλο, που λέγεται εξάτμιση. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να αναπληρώνεις το νερό.
|
|
|||
|
|||
![]()
Όταν λέτε αυτόματο σύστημα αναπλήρωσης τι εννοείτε; το φλοτερ (strahos) που περιγράφετε σε προηγούμενο θέμα; Το ενυδρείο μου είναι 100 lt τι ποσοστό εξάτμισης περίπου να περιμένω;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πόσο χρόνο θα έχεις αναμμένο το ανεμηστηράκι ... τι επιφάνεια έχει το ενυδρείο ... τι θερμοκρασία θα έχει το περιβάλλων ... τι θερμοκρασία θες να έχεις στο νερό ... κτλ κτλ ... |
|
||||
|
||||
![]()
Θα έλεγα ότι σε καύσωνα για να διατηρήσεις σε ανεκτά επίπεδα τη θερμοκρασία μπορεί να φτάσεις εξάτμιση μέχρι και 1 με 1 ½ λίτρο την ημέρα. Μιλάω εκ πείρας από το δικό μου που ήταν 110 λίτρα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγώ στο 120άρι μου τις μέρες με 43 και πάνω, είχα 4,5 με 5 λίτρα ... πολλή οι παράγοντες που εμπλέκονται ... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανεμιστηράκια Tunze | nikman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 19-06-07 08:19 |
Ανεμιστηράκια στο καπάκι | AXEL | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 17-06-07 17:32 |
Μπορώ να έχω αποτέλεσμα;;; | MiziGr | Bettas | 17 | 14-01-07 06:12 |
απορια για ανεμιστηράκια | marios400 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 07-07-06 14:19 |
Θερμοστάτης για ανεμιστηράκια. | Nrgman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 21-06-06 10:28 |