|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Από τον Αυγουστο, που διαβάζω το forum, διαβάζω συχνά από έμπειρους χομπίστες να προειδοποιούν για υβριδισμούς μεταξύ των ψαριών και ότι πρέπει πάση θυσία να αποφεύγονται, μα αυτό που δεν διάβασα είναι γιατί να αποφεύγουμε.
Δεν θα δοκιμάσω ποτέ να υβριδίσω ψάρια επίτηδες (γιατί τα παπαγαλόψαρα που ξάρω ως υβρίδια είναι κακάσχημα παρά τα ωραία χρώματά τους) αλλά δεν βρίσκω λόγο να που γίνεται αυτός ο πανικός όταν υπάρχει κόνδυνος να γίνει μεταξύ ψαριών που θα μποθν ή βρίσκονται σε ενυδρείο. Εντάξει, ξέρω ότι το είδος αλλοιώνεται, ότι στη φύση δεν υπάρχουν και καλό θα ήταν να μην δημιουργούμε νέα είδη αλλά από τη στιγμή που τα ίδια ζευγαρώνουν δεν ξέρουν τι κάνουν; Τα καλά γονίδια της μιας θα ενοθούν με τα καλά της άλλης μιας και ζευγαρώνουν μόνο τα δυνατά και τότε προκύπτει κάτι καλύτερο, νομίζω. Ξαναλέω ότι δεν θα υβριδίσω ψάρια αλλά αφού η ίδια η φύση αφήνει να ζευγαρώσουν κάποια συγγενικά είδη εμείς γιατί όχι; Αν είναι πολύ χαζή η ερώτηση συγχωρέστε με, είμαι 15χρονος και αρχάριος... Απλά θέλω να μαθαίνω τα πάντα για κάτι μου μου κινεί τη περιέργεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 03-04-07 στις 03:36 |
|
|||
|
|||
![]()
Η ιδια η φυση δεν αφηνει - η αιχμαλωσια τα αναγκαζει.
Διαβασε αυτο http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm (μεχρι τελους) κι ισως σου λυθουν καποιες αποριες - αν οχι, εδω ειμαστε. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με όλα αυτά που λέει και μισώ τους ανθρώπους που κάνουν διάφορα για το χρήμα και πέρα από την ενυδρειοφιλία βέβαια, αλλά δεν μιλώ για αυτές τις ακραίες και ανήθικες περιπτώσεις.
Αν ένας βάλει 2 διαφορετικά είδη πχ aulonocara (που υβριδίζουν κάποια από αυτά εύκολα) και γίνουν μώρα τότε τι; Είναι κακό; Αφού και στη φύση αν συναντιώντουσαν θα υβρίδιζαν απλώς τα χωρίζει η απόσταση και το περιβάλλον που ζουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα την απάντηση στο ερώτημά μου (επιτέλους).
|
|
||||
|
||||
![]()
Επίσης διάβασε και αυτό απο την 4η παράγραφο και μετά. Θα σου λυθούν ίσως και άλλες απορίες!
![]() http://www.tsamisaquarium.gr/Selides..._maculatus.htm |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ΥΓ: Σήμερα στη φύση έχουν απαντηθεί υβριδισμοί, για τους οποίους δε φρόντισε η φύση, αλλά η παρέμβαση κάποιων ανθρώπων που προσπάθησαν να το παίξουν Θεοί...
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ, τελικά περισσότερος πανικός θα πρέπει να γίνεται όταν υπάρχει κίνδυνος υβριδισμού!!!
Μπορεί κάποιος να μου πει ποια είδη υβριδίζουν; |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που το ξανασκέφτομαι.... Ίσως είναι και άσχετο. Αλλά με την λογική αυτή τα σκυλία που προέρχονται απο διασταυρώσεις θεωρούντε και αυτά υβρίδια; Πχ διασταυρωση γκριφον και κανις που βγαίνει το γνωστό σε όλους μας γκριφον κανις. Αυτο είναι υβρίδιο;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατί..? | Genirous | Greek Aquarist's Boards | 12 | 04-04-07 08:05 |
Μα γιατί ρε παιδιά? | dimitrisgiannoulakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 01-04-07 11:27 |
Γιατί Ξύνονται ;; | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 13-12-06 20:31 |