|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Την άλλη εβδομάδα θα φύγω από Σπέτσες και θα λείψω για 9 μέρες. Όσο αφορά το φαγητό έχω πάρει μια ταμπλέτα φαγητού που λέει ότι κρατάει για 14 ημέρες, να την βάλω; Αν όχι έχετε να προτείνεται άλλη λύση; Αν είναι και την βάλω να την βάλω 2 μέρες πριν φύγω ώστε να σιγουρευτώ ότι τρώει το ψάρι; Τώρα όσο αφορά το νερό θα κάνω μια αλλάγη την προηγούμενη μέρα πριν φύγω και με το που θα γυρίσω θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω. Έχετε να πείτε καμία συμβουλή που πρέπει να προσέξω για τις μέρες που θα λείπω;
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έλλειψα ακριβώς 2 βδομάδες τα χριστούγεννα και δοκίμασα τη μέθοδο της ταμπλέτας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά με τα ψαράκια μου, αλλά καλύετρα θα ήταν να ακούσεις και άλλες γνώμες από πιο έμπειρους
|
||||
|
||||
![]()
Η καλύτερη λύση είναι η αυτόματη ταΐστρα, αλλά μιας και είναι ακριβή λύση εκτός από καλή χρησιμοποίησε την ταμπλέτα, έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ στο παρελθόν! Το μειονέκτημα είναι οτι ρυπαίνει αρκετά και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά για μια φορά στο τόσο δε χάθηκε ο κόσμος, μπορείς άφοβα να τη χρησιμοποιήσεις! Να ξέρεις πάντως πως τα ψάρια αντέχουν και περισσότερο από 9 μέρες χωρίς τροφή(βέβαια αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο), χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να τα αφήσεις νηστικά, θα ήταν όμως καλύτερα να έριχνες τη μισή ή τα 3/4 αντί για ολόκληρη, δε θα σου πρότεινα να την ρίξεις 2 μέρες πριν φύγεις για να δεις αν τρώνε, τα ψάρια άμα πεινάσουν... θα φάνε! Η αυτόματη ταΐστρα πάντως είναι η καλύτερη των περιπτώσεων, έχει τη δυνατότητα να ρίχνει καθημερινά τη συγκεκριμένη ποσότητα τροφής που θέλεις(οπότε δεν έχεις και ρύπανση), κρατάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σίγουρα δε θα σου χρησιμεύσει μόνο μια φορά, εγώ πάντως την έχω στη λίστα με τα επόμενα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε την ταμπλετα φευγοντας και μην ανησυχεις.
Το μονο ισως που θα πρεπει να σε ανησυχει ειναι μηπως κοπει κανα ρευμα οσο λειπεις. Μια μπακαλικη λυση ειναι να συνδεσεις εναν τηλεφωνητη ή φαξ στο ιδιο πολυμπριζο με το φιλτρο. Οσο λειπεις, με ενα τηλεφωνακι μπορεις να εισαι σιγουρος οτι το ενυδρειο λειτουργει. (Αυτο βεβαια εχει νοημα αν υπαρχει περιπτωση να ειδοποιησεις καποιον και να παει επιτοπου εαν συμβει τιποτε..) |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θες να εισαι 100% σιγουρος για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ταμπλετα, δεν εχεις παρα να την δοκιμασεις απο σημερα...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείτε πως η αυτόματη ταΐστρα δεν επείγει, καλό είναι όμως να υπάρχει
![]() Όσο για το ρεύμα άμα πέσεις στη περίπτωση σου προτείνω να μη ξαναπαίξεις ποτέ στη ζωή σου λότο... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το ups ειναι ενας καλος τροπος για να κοψεις το ρευμα μια και καλη...
Κοβεται 2 ωρες και την ωρα που ξαναρχεται πεφτει η ασφαλεια απο το αρχικο ρευμα εναρξης... Και αντε γεια ενυδρειο.. Ups σε απλα ενυδρεια χωρις ηλεκτρονικα η αλλα πολυπλοκα συστηματα ΔΕΝ χρειαζονται, αυξανουν την πολυπλοκοτητα και μειωνουν την αξιοπιστια του συστηματος. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι γίνεται με τις αλλαγές νερού κατά τις καλοκαιρινές διακοπές? | endymion | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 21-06-10 15:09 |
Διακοπές και τάισμα μέρα παρά μέρα | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-07-09 22:03 |
Καλοκαιρινές διακοπές | υδροχόος | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 23-06-08 17:45 |
Καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αλλαγές νερού? | Makis M | Malawi | 2 | 05-05-04 20:07 |