|
|
||||
|
||||
![]()
Αφου ειδα την κατασκευη του μαστρογαυρου
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ataskEnydr.htm αποφασισα να φτιαξω κι εγω ενα ενυδρειο. Σκεφτικα να αξιοποιησω ενα κοματι της βασης του πρωτου ενυδρειου 120λιτ. Εκοψα τα τζαμια τα κολλησα και τωρα βρισκομαι στην φαση (3 ημερες για να στεγνωσει). Θα μου εβγαινε πιο φθηνα αν επαιρνα ενα ετοιμο αλλα ηθελα τις συγκεκριμενες διαστασεις και πιστευω οτι οταν κατασκευαζεις κατι μονος σου σου δινει μεγαλητερη ικανοποιηση. Ερωτηση Οταν εκοψα τα τζαμια εκοψα και κοντρες αλλα επειδη ειναι μικρες οι διαστασεις του ενυδρειου (48χ30χ32,περιπου 40λιτ) θελω να ρωτησω ανα ειναι απαραιτητο να μπουν οι κοντρες πανω-κατω |
|
||||
|
||||
![]()
τι παχος εχουν τα τζαμια σου?
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου κατ΄αρχας να σου ευχηθω καλη επιτυχια..
![]() Εγω σε 35 λιτ που εκανα 40χ30χ30 δεν εβαλα κοντρες και εδω και 2,5 μηνες δεν εχω προβλημα.Μαλιστα ειναι τασο στιβαρη η κατασκευη που νομιζεις οτι κρατας ξυλινο κουτι...(το παχος ειναι στα 5mm). Αληθεια με τι τζαμι το εκανες? Νομιζω οτι οι κοντρες ειναι καλο να υπαρχουν αλλα κυρια σε πιο μεγαλα ενυδρεια(πανω απο 60-70 λιτ) |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Steady και Imaikl
Τα τζαμια ειναι λιγο υπερβολικα (10mm) |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι απαραιτητες οι κοντρες αλλα αφου τις εκοψες γιατι δεν τις βαζεις να σε 1000000000%σιγουρος?κοπος δεν ειναι...
![]()
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 12-03-07 στις 23:58 |
|
||||
|
||||
![]()
Το προβλημα ειναι οτι το υψος ειναι 32cm και αν βαλω τις κοντρες θα μου παρουν 2εκατοστα αν υπολογισω και το καπακι οπου θα βαλω τον φωτισμο θα φαινεται ενα μικρο κοματι περιπου 24εκ.
Οσον αφορα το στροσημο μπορω να αξιοποιησω κατι απο το 120λιτρο για να γινει πιο γρηγορα |
|
||||
|
||||
![]()
Επισεις σκεφτομαι ως φιλτρο να κανω την κατασκευη ΦΙΛΤΡΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/filters4.htm
Η μηπως να βαλλω ενα κοματι τζαμι για να μην πιασει ολη την επιφανεια. Αν εχετε να μου δωσετε καμια αλη ιδεα γι αυτα τα λιτρα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με τιποτα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Να σαι καλα τακη
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κόντρες βασικά βάζουμε σε ενυδρεία από 80 πόντους μήκος και πάνω. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σωστο, αν και σε ενα 80 cm αν ειναι με 10αρια τζαμια, ουτε αυτο θελει κοντρες!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εξαρταται απο το τι θες να χρησιμοποιησεις το ενυδριο.Αλλο φιλτρο χρησιμοποιεις για γεννηστρα και ισως αλλο για π.χ. κοινωνικο(νομιζω ετσι?)
Παντως εγω εχω ενα eheim picup 2006 που μου εχει λυσει τα χερια.Υπ'οψιν το 35λιτ. μου το εχω για καραντινα-νοσοκομειο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY εσωτερικό φίλτρο στο νεο ενυδρειο | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 16-01-07 22:37 |
DIY ενυδρειο | GODLIGHT | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 10-01-07 13:39 |
Diy Uv | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 17-11-05 17:09 |
εφτιαξα και εγω DIY ενυδρειο (τρομαρα μου!) | Tricky | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 29-10-05 11:41 |
DIY ΦΙΛΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 450 ΛΙΤΡΩΝ. | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 19-01-05 19:17 |