|
|
||||
|
||||
![]()
Ειχα σήμερα την πρώτη απώλεια ψαριού ,ένα τέτρα νέον, στο ενυδρείο μου 100λίτρων
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εαν έχεις καλό φίλτρο ένα τέτρα νεκρό δεν πιστεύω να είναι ικανό να ανεβάσει αμμωνία ...απο την στιγμή που το βρήκες έγκαιρα τουλάχιστον.
Αν οι τιμές σου είναι καλές δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι .. άντε να κάνεις μια αλλαγή νερού όσο κάνεις στις συνηθησμένες αλλαγές σου για να είσαι καλυμένος 100%. Όλα αυτά με την προυπόθεση πως το ψάρι πέθανε απο τα αίτια που μας είπες και όχι απο κάποια ασθένεια. έιχες παρατηρήσει καμια παράξενη συμπεριφορά στα ψάρια σου ή στο ψάρι αυτό τώρα τελευταία ?
|
||||
|
||||
![]()
Το συγκεκριμενο δεν ξερω ,εχω αλλα 9 νεον και δεν τα ξεχωρίζω.Γενικά πάντω τα νέον μου δεν πολυπηγαίνουν σε κοπάδι, όπως πήγαιναν τον πρώτο καιρο που τα έβαλα.Από τροφή τα ταίζω κανονικά 2 φορές την ημέρα...
ΥΓ.Εχω εδώ και 1,5 μήνα έχω 8 μικρά μόλυ σε γενίστρα και φοβάμαι να τα βγάλω έξω.Πρίν 1 εβδομάδα έβγαλα 1 δοκιμάστικά και του όρμισαν τα 3 ενήλικα(ευτυχώς το έσωσα)..Επίσης 1 άλλο μικρό που κατάφερε να βγεί έξω μόνο του ,εξαφανίστικε...πότε θα ξέρω οτι είναι ασφαλές να τα βάλω? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά τα έχεις στο ίδιο ενυδρείο? Και κάτι που δεν κατάλαβα συγνώμη, λες ποιο πάνω ίσως να πέθανε από υπερβολική δόση αμμωνίας από το φίλτρο?
Με τι τεστ μετράς? Για δώσε μας μετρήσεις καθώς και πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι τα έχω στο ίδιο ενυδρείο.η γεννήστρα είναι από την πλευρά που βγαίνει το νερό από την αντλία και έτσι μπορούν να κολυμπάνε αρκετά(στην αλλη ακρη του ενυδρείου).Τους ρίχνω τελευταία εκτός απο τις σταγόνες και τροφή σε σκόνη που τρώνε τα νέον για να συνηθίζουν.. ![]() Τεστ κάνω με το "EasyTest 5 in 1" της JBL(ελπίζω να μην κάνω διαφήμιση) τελευταία μέτρηση 28/2->NO2:0,NO3:10,GH>7o d,KH 3o d,PH 6.8 (ρίχνω και λίγο αλάτι)Τρέχει εδώ και 2 μήνες Για την αμμωνία δεν είμαι και σίγουρος, είμαι αρχάριος.Εννούσα οτι είχε εγκλωβιστεί 2 μέρες στο φίλτρο και μπορεί να πέθανε απο της βρωμιές που είχε μέσα... |
|
||||
|
||||
![]()
Ψαρια εχουν ζησει μεσα σε φιλτρα για μηνες. Δεν υπαρχει προβλημα αμμωνιας, βρωμιας κλπ. Μαλλον περασε μεσα απο την αντλια...
![]() Τωρα, mollie και αλατι καλα κανεις.. Τα νεον τι δουλεια εχουν με το αλατι εκει μεσα ομως? Και απο την αλλη GH 7 ΚΗ 3 PH 6.8 και mollie.. Νερο βρυσης βαζεις και εχει KH3? Σιγουρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Τεστ κάνω με το "EasyTest 5 in 1" της JBL
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απώλεια αγαπημένων ψαριών-SOS | Celda | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 16 | 20-07-06 09:20 |
Καινούργιο ενυδρείο, πρώτη απώλεια! | marilou | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 08-06-06 20:21 |
απώλεια μικρών | dim | Bettas | 23 | 28-01-06 02:48 |
ΒΟΗΘΕΙΑ ... όχι άλλη απώλεια ! | crazyio | Bettas | 15 | 03-10-05 00:05 |