|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας φιλοι μου. Σημερα το πρωι πηγα και πηρα την 2κιλη φυαλη μου απο
τον τσερστη ο οποιος την γεμισε και μου ειπε πως εχει πιεση 200bar. Μολις αnοιγω τη στροφιγγα αμεσως ανεβαζει πιεση ~180 bar . Τα μανομετρα(papillion) μου εχουν ενδειξη μεχρι 250 και φοβαμαι μη σκασει η μπουκαλα ή χαλασουν τα μανομετρα. το ιδιο επαθε και ο klaz που γεμισε και αυτος σημερα απο τον τσερτση . Επειδη εχω ακουσει οτι η μπουκαλα ειναι γεμισμενη συνηθως μεχρι 50 bar τι μου προτεινετε να κανω? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μεγάλη Θερμοκρασία ? μήπως το έχεις κοντά σε κανένα καλοριφέρ?
και δοκίμασε να τη χαμηλώσεις... άνοιξέ την λίγο... |
|
||||
|
||||
![]()
Τι εκανε λεει?
Μηπως η φυαλη ειναι ακομα ζεστή από το γεμισμα? Οι φυαλες εχουν πιεση εργασιας μεχρι 250 ατμοσφαιρες και οριο ασφαλειας καπου στις 300. Δεν θα σκασει, ουτε θα παθουν τα μανομετρα κατι. Ομως Co2 στους 20-25 βαθμους δεν μπορει να σηκωσει πανω απο 50-60 atm. Σε αυτή την πιεση υγροποιειται. Δεν πιστευω να στη γεμισε με οξυγονο αντι για διοξειδιο!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Oxi με διοξειδιο τη γεμισε . Μου φαινεται απλα την εχει παραγεμισει . Να την
ανοιξω λιγο χωρις τα μανομετρα να μειωθει η πιεση περιπου στα 50-60 bar? Στο μπαλκονι την εχω στη σκια προς το παρον. 8 βαθμοι κελσιου. Παγωμενη ειναι η μπουκαλα οταν γεμιζεται (αποτην συμπιεση)
Bill the Mastoras ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vasilakis : 08-01-07 στις 14:58 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αντιθετα , ειναι καυτή. Η συμπιεση προκαλει θερμανση. Η εκτονωση προκαλει ψυξη. Συνεχιζει να ειναι περιεργο. Οσο υπαρχει co2 σε υγρη μορφή, η πιεση λογικα θα ειναι γυρω στις 60.. Εκτος αν ειναι γεματη ΟΛΗ με διοξειδιο, χωρις καθολου co2 σε αερια μορφή. Ανοιξε την για 1 λεπτο στο μπαλκονι. Αν ειναι ετσι η πιεση θα πεσει αποτομα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ειχε πιασει παγο απ΄εξω ολη η μπουκαλα οταν μου την εδωσε ... δικο μου λαθος για τη ψυξη κατα την αποσυμπιεση
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια το ανοιγω να ¨ξαλαφρωσει¨ αλλα πεταει υγρο CO2. τι γινεται?
|
||||
|
||||
![]()
Eπειδη και γω ενδιαφερομαι να παρω φιαλη απο τον κ Τσερτση θα θελα να ρωτησω το εξης χωρις να ανοιξω νεο τοπικ.Μου ειπε λοιπον ο Τσερτσης οτι θα βαλει και στροφιγγα.Μετα απο αυτο ομως εγω θα παω να μου βαλουν μειωτηρα στην φιαλλη(με τα δυο μανομετρα εισοδου εξοδου).Η στροφιιγγα λοιπον που θα μου βαλει αυτος(Τσερτσης) δεν ειναι περιττη αφου και ο μειωτηρας εχει στροφιγγα δικια του???Επισης ο μειωτηρας μπειενι με γεματη η αδεια φιαλλη???Ευχαριστω!
|
|
||||
|
||||
![]()
H μπουκαλα κανονικα εχει λαβη που την πιεζεις και απελευθερωνεται το διοξειδιο(κλασικος πυροσβεστηρας) ο τσερτσης το βγαζει αυτο και βαζει βανα(στροφιγγα) που πανω σε αυτην βαζεις τον μειωτη (μανομετρα).
Αφου συνδεσεις τα μανομετρα ανοιγεις την στροφιγγα και μετα ρυθμιζεις απο τον μειωτη την ροη ... απλο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1)ενωση μειωτηρα με στροφιγγα
2)πιεση μπουκαλας 3)πιεση εξοδου που ρυθμιζεται απο το 5 4)βελονωειδης ρυθμιση( ποσες φυσαλιδες /sec) εγω ειχα παραγγειλει αυτον http://www.aquaristic.net/shop/shop....osage%20valve/ ... αλλα μου εστειλαν αυτον http://www.aquaristic.net/shop/shop....ompact%202510/ ...στην τιμη του πρωτου
|
||||
|
||||
![]()
Και τα πασα του μειωτηρα τεριαξαν ακριβως στα πασα της στροφιγγας της μπουκαλας?Οταν λες βελοννοηδης ρυθμιση τι ειναι αυτο?Βγαινει ελαχιστη ποσοτητα?Δηλαδη εχεις την στροφιγγα της μπουκαλας τερμα και ρυθμιζεις απο τον μειωτηρα ποσο θα βγαινει απο την στροφιγγα 5 η απο την 4?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤ ΕΠΕΙΓΟΝ SOS | msigouros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 06-12-06 23:53 |
Sos Diy Co2 | epistimon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 23-12-05 10:30 |
sos co2!! | nhreas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 14-01-04 01:39 |
SOS SOS--- GUPPY ---SOS SOS--- ΓΕΝΝΑΜΕ --- SOS SOS | gordons | Ζωοτόκα | 3 | 19-09-03 00:02 |
ΕΠΕΙΓΟΝ !!! GOLDEN SEVERUM | newfish | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 0 | 23-12-02 16:31 |