|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα πεσανε στα χερια μου μερικα κουτια απο κεραμικα μακαρονια για το σαμπ μου.Το θεμα ειναι το εξης:Οταν τα ανοιξαν πανω ειχαν τοσο σκονη που ηταν σαν να κρατουσα κοιμωλία.Οσο και να τα ξεπλενα αυτα, επειδη τριβοτουσταν μαλλον μεταξυ τους, το νερο επερνε ενα γαλακτωδης χρωμα.Τρελη θολούρα.Μετα απο πολλες πλυσεις η κατασταση καπως βελτιωθηκε.Ειναι φυσιολογικό αυτό?Να τα βαλω μεσα η πρεπει να κανω και τπτ αλλο?Τα ξεπλενα τουλαχιστον 3 τεταρτα.Ευχαριστω!
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
τι μάρκα είναι ?
__________________
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι κινεζικα Ηetο.Γενικα αυτη η κατασταση ειναι φυσιολογική?
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικη,αλλα αυτο που ξερω οτι κανονικα το ''μακαρονι'' ειναι απο τα υλικα τα οποια δεν τα αλλαζουμε,και δεν παθαινουν τιποτα στη παροδο του χρονου....αν πιστευετε οτι ειμαι λαθος,παρακαλω διορθωστε με....
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Απλα ρωταω αν καποιος ειχε αναλογη εμπειρια.Στο πως χρησιμοποιούνται τα κεραμικα.Δεν επιθυμω να βαλω σε λειτουργια το σαμπ μαζι με το ενυδρειο και να γεμισω λευκα αιωρηματα!!
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Έχω χρησιμοποιήσει και εγώ στο παρελθόν και ακόμα χρησιμοποιώ σε ένα εξωτερικό βοηθητικό φίλτρο που έχω μακαρόνι. Η "σκόνη" είναι φυσιολογική ειδικά στην αρχή μιας και το μακαρόνι έχει μείνει εκτός νερού οπότε και τα στερεα μέρη του έχουν τριφτεί αρκέτα. Με τον καιρό και αφού βυθιστεί θα είναι εντάξει. Λογικά μετά από λίγες πλύσεις θα εξαφανιστεί η "θολούρα". Για την συγκεκριμένη μάρκα δεν έχω πληροφορίες αν και χρησιμοποιώ συνήθως μακαρόνι της Eheim που έχει τη λιγότερη "σκόνη" από όλα τα υπόλοιπα (κάποια φτηνότερα είναι περισσότερο πορώδη). Λογικά σε λίγο χρονικό διάστημα η "σκόνη" θα κάτσει. Πληροφοριακά εντελώς κάθε 6 μήνες προχωρώ σε μερική αντικατάσταση (30%) στο μακαρόνι αν και δεν είναι απόλυτα απαραίτητο (απλά με τον καιρό ειδικά αυτό που είναι πάνω πάνω ή μπροστά "ψιλομπουκώνει"). Μπορείς επίσης να το βάλεις στα ειδικά "καλτσάκια" που κυκλοφορούν για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το φαινόμενο και να είναι και η αντικατάσταση του πιο εύκολη. Ένα επίσης εξαιρετικό υλικό (όχι κεραμικό αλλά εξαιρετικό σε φίλτρανση) είναι το eheim substrat pro kai to siporax.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περι σκληροτητας | panos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 25-01-06 14:42 |
περι φιλτραρισματος | ksaderfos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 18-10-04 19:54 |
ΕΡΩΤΙΣΗ ΠΕΡΙ PUFFER | TAN | Ψάρια Υφάλμυρου νερού | 13 | 02-09-03 18:42 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |