|
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από ένα 4μηνο περίπου ασχολίας με χρυσόψαρα, την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα τον πρώτο μου μονομάχο. Τον Πρίγκιπα (ονομασία της κόρης μου. Που θα πάει θα την περάσει αυτή την ηλικία
![]() Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω όλους στο φόρουμ γιατί διαβάζοντας εχθές σχεδόν ΟΛΑ τα θέματα, έμαθα πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσα. Όπως π.χ αυτές οι φυσαλίδες (εικόνα 3) στη μια γωνία του ενυδρείου ΔΕΝ είναι βρωμιά αλλά φωλιά (Please Μην γελάτε οι μυημένοι)!!! Το νέο μέλος της οικογένειας το έχω σε ένα ενυδρείο 8 lt τετράγωνο (20χ20χ20) με απλό φίλτρο, χαλίκι κάτω με ένα ψεύτικο (ο θεός να το κάνει) κοράλλι και μερικά όστρακα (τα έχω πάνω από 3 μήνες στο ενυδρείο). Έμαθα εχθές και το κόλπο με το καθρεφτάκι για flare και τον είδα για 1η φορά σε όλο του το μεγαλείο. Όλα αυτά φαίνονται στην εικόνα 3. Ο φιλαράκος φαίνεται πολύ χαρούμενος, Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. HobbyMan |
|
|||
|
|||
![]()
Καλωσορισες
Καλα τα εχεις κανει μεχρι στιγμης. Καλο θα ειναι να βγαλεις τα κοχυλια αμεσα, μιας και σκληραινουν το νερο. Βγαλε και το πλαστικο κοραλι, δεν εχει καμμια θεση σε ενα ενυδρειο γλυκου νερου - θα δειχνει πολυ καλυτερα αισθητικα με μερικα αληθινα φυτα. Αυτο το τετραγωνο πραγμα ψηλα ειναι φιλτρακι? |
|
||||
|
||||
![]()
Tolis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Το τετραγωνο που βλέπεις όντως φίλτρο είναι χεχεχε Το κοράλι είναι πέτρινο αλλα θα πεταχτεί έτσι και αλλιώς. Τι είδη φυτών να βάλω ?? θα πρέπει να αλλάξω και το χαλίκι που έχω κάτω με κάτι άλλο ή όχι ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ο λεβέντης σου είναι υπέροχος
![]() ![]() ![]() Για φυτά, εγώ θα εβγαζα οπωσδήποτε το μπλέ χαλικάκι (αν με ΄φηνε η κόρη μου βέβαια ![]() Και μια ερώτηση: το φίλτρο τι μάρκα και μοντέλο είναι? Πόσο και από πού το πήρες? |
|
||||
|
||||
![]()
Thanks για τα σχόλια Zorba
Για το φίλτρο μπορώ να σου φώσω πολύ λεπτομερείς πληροφορίες !!! Δεν έχω ιδέα τι μάρκα είναι, πόσο ακόμα την τιμή του ( ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν γράφει τίποτα επάνω? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
Το χρώμα (αν και δεν είναι πολύ καθαρές οι φωτο) μου φαίνεται μάλλον φυσιολογικό. Θα σου πρότεινα να βγάλεις τα διακοσμητικά και το μπλε χαλίκι και να βάλεις φυσικό χαλίκι και κάποιο/α αληθινά φυτά. Για τα φυτά ρίξε μια ματιά και εδώ. Ένα πολύ όμορφο ενυδρειάκι με τέτοιου τύπου διακόσμηση θα δεις εδώ. Δεν είναι πιο όμορφο το φυσικό περιβάλλον? Πίστεψέ με, ο μονομάχος σου θα το εκτιμήσει πολύ! Επίσης πολύ βασικό: βλέπω σωστά ότι δεν έχεις καπάκι? Αν ναι, φρόντισε να βάλεις άμεσα! Αν δεν θέλεις να βρεις τον φίλο σου στο πάτωμα... (Πηδάνε έξω χωρίς καπάκι) Ο θερμοστάτης θα χρειαστεί οπωσδήποτε (επομένως και θερμόμετρο για να ξέρεις που βρίσκεσαι). Ρύθμισέ τον περίπου στους 26. Εκτός και αν βρίσκεται σε σημείο που δεν πέφτει η θερμοκρασία πιο κάτω τον χειμώνα. Όσο για την παρέα... Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μένουν μόνα τους. Και επειδή δεν είναι και πολλά τα λίτρα σου, θα έλεγα να τον αφήσεις μόνο του. (Εκτός αν θέλεις να βάλεις καμια Caridina japonica ή apple snail).
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xotikouli : 19-09-06 στις 10:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Xotikouli για τις πληροφορίες
όσον αφορά στο Παράθεση:
BobbyMan ΥΓ : και τα Links πολύ χρήσιμα επίσης |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην καλως μας ηρθες
![]() ο μονομαχος σου ειναι veiltail red butterfly(δηλαδη το μισο πτερυγιο ειναι κοκκινο το μισο διαφανο,εξου και η διαφοροποιηση του χρωματος στην ουρα,ιδανικα αυτη θα επρεπε να υπαρχει σε ολα τα πτερυγια) σκουληκια ναι,3-4 την ημερα ειναι μια χαρα. θερμοστατης οπωσδηποτε ![]()
|
|