|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα γυρνωντας μετα απο 4 μερες σπιτι βρηκα ολα τα ψαρια νεκρα!!!!
1-2 μαλιστα πρεπει να ειχαν ψοφισει ηδη 2-3 μερες νωριτερα μεσα στις πετρες και να μην τα ειχα προσεξει γιατι ειχαν σχεδον σαπισει. Το νερο βρομαει τρομερα και υπηρχουν ζωντανα μονο 3-4 μικρα labidos!!!!!! Νεκρα ειναι 4 socolofi kai 4 labidos ολα ενηληκα και σε πολη καλη κατασταση! Διακοπεσ ρευματος στην περιοχη δεν εγιναν απο οτι μου ειπαν και αλλωστε το αλλο μου ενυδρειο ειναι μια χαρα!!! θερμοκρασια 30-31 βαθμοι και επειδη δεν μπορουσα να την ριξω ποιο κατω τα φωτα αναβαν αυτη την περιοδο μονο 5 ωρες. Δεν νομιζω να εχει να κανει με θεμα καθαριοτητας γιατι με τους ιδιους κουβαδες κτλ φτιαχνω και τα δυο ενυδρεια και το δευτερο ειναι μια χαρα. Το προβλημα μου ειναι τι να κανω τα μικρα? Φοβαμαι μηπως εχουν μολυθει και αργοπεθαινουν και απο την αλλη μου κανει εντυπωση πως αυτα επιβιωσαν Εκανα μια αλλαγη νερου 60% αλλα ακομα βρωμοκοπαει!!!! Δεν τολμαω να κανω τιποτα τωρα αν δεν απολυμανω ολο το ενυδρειο τα υλικα κτλ αλλα τα μικρα τι να τα κανω τα λυπαμαι ακομη και αν ειναι αρρωστα!? PS: φιλτραρισμα 2 eheim 2213 με αστερακια και σφουγγαρι που λειτουργουν μια χαρα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mitsos : 28-08-06 στις 16:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Συνονόματε η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο.
Μη το βάζεις κάτω.. ![]() Αυτό το.. καταστροφή μου ράγισε την καρδιά ![]() Για τη βρώμα τώρα.. μια φορά μου είχε καταστραφεί (πεθάνει)η αποικία βακτηριδίων στο φίλτρο μου και βρώμαγε πάαρα μα παααρα πολύ. Δεν το κοιτάς λίγο? Γιατί αν έχεις αυτό το πρόβλημα θα πρέπει κάτι να κάνεις με τα φίλτρα σου. Έχεις και άλλο ενυδρείο ε? Οπότε με μπόλιασμα θα μπορείς να λύσεις το πρόβλημα (αν είναι αυτό)
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως το καλοκαιρι ειναι περιοδος καταστροφων...... Αν και δεν δινεις πολλα στοιχεια πρωτος υποπτος για αυτη την καταστροφη ειναι η ζεστη...... Αν και αφρικανες δεν αντεχουν σε ψηλες συνθηκες..... Την επαθα και εγω και το μονο που εμεινε ηταν τα ανηλικα μικρα...... Τωρα οσο αφορα την αμμωνια ειναι πιθανο να καταστραφηκε η βιολογια, μετρησεις εκανες;;;;; Το νερο ειναι θολο;;;; Το φιλτρο σου ηταν στρωμενο και ποσο καιρο λειτουργουσε;;;;; Ποσα ψαρια ειχες σε ποσα λιτρα;;;;; Η αλλαγη νερου που εκανες (αν εφταιγε η θερμοκρασια) αρκει, αν χαλασε η βιολογια θελει ξανα στρωσιμο..... Δωσε μας μερικα στοιχεια να σε βοηθησουμε παραπανω......
|
||||||
|
||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Η θερμοκρασια τωρα ειναι 29 αλλα την τελευταια φορα που το ειδα την προηγουμενη εβδομαδα ηταν 31. Σε καθε αλλαγη φροντιζα να πεφτει η θερμοκρασια 1-1.5 βαθμους οστε και να κατεβαινει λιγο και να μην στρεσσαρονται απο την αποτομη αλλαγη.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mitsos : 28-08-06 στις 18:44 |
|
||||
|
||||
![]()
Για κάποιο λόγο θα έχασες ένα ή δυό ψάρια...τα νεκρά ψάρια στο νερό ανέβασαν την αμμωνία...έχασες και άλλα και έγινε το κακό.
Δεν θέλει πολύ !!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως φαινεται οτι η βιολογια σου για καποιο λογο ειπε το ποιημα..... Κανονικα η αμμωνια δεν πρεπει να ειναι μετρησιμη στο ενυδρειο και αφου εχεις και θολουρα...... Λοιπον για πρωτες βοηθειες τωρα...... Βαλε οπωσδηποτε αεραντλια για να εχουν αερα, ενεργο ανθρακα αν εχεις ή στο φιλτρο ή στην εξοδο του φιλτρου σε καλσον......Και συχνοτατες αλλαγες νερου μεχρι να ξαναστρωσει το φιλτρο...... Μετεφερε στρωμενα υλικα απο το αλλο σου φιλτρο σε αυτο για να επιταχυνεις τη διαδικασια..... Ελαττωσε το ταισμα στο ελαχιστο...... Αυτα και συντομα θα ξεναερθει η ισορροπια..... Τοτε θα ασχοληθουμε και εκτενεστερα για να βρουμε τους λογους που εγινε αυτο.....
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για τις συμβουλες!!!!!!
τρεχω....................... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν φταιει η ζεστη. Κατι αλλο εγινε... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|