|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ενα ενυδρειο 400 λιτρων (μαζι με το σαμπ) και εχω αγορασει μια eheim 1250 1200 lit/h.Το προβλημα ειναι οτι το σαμπ με την επιφανεια του νερου στο ενυδρειο εχουν 1.50 μετρο αποσταση σε υψος με αποτελεσμα η αποδοση της αντλιας να πεφτει δραμματικα.Θελω να παρω και μια 2η αλλα δεν ξερω πια και αν θα μου κανει.Επισης στο σαμπ ο χωρος για την αντλια δεν ειναι τεραστιος οποτε ουτε η αντλια πρεπει να ειναι τεραστια σε μεγεθος.Παρακαλω βοηθηστε με οι πιο εμπειροι ευχαριστω...
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 08-07-06 στις 18:32 |
|
||||
|
||||
![]()
dont panic !!
θα κοιταξεις η αντλια που θα παρεις να εχει μανομετρικο υψηλο, δλδ πανω απο 2 μετρα. αυτο σημαινει οτι τη ροη που θα εχει στην εξοδο της, θα την εχει, εστω λιγο πιο χαμηλη, αλλα λιγο ομως, και στην εξοδο στο ενυδρειο σου. οσο πιο μεγαλο σε νουμερο μανομετρικο, τοσο πιο πολυ θα σου ανεβαζει ... ![]() αν θυμαμαι καλα οι eheim compact οι 1000αρες εχουν 1.50 μετρο, ειναι φτηνες μικρες και αξιοπιστες !! eheim 1000 compact 150-1000l/h 2.0m 23 54x78x94 dim. 1000: 16mm αυτα... |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε γαυρε αυτη η eheim 1250 που πηρα ειναι 1200 lt/h και εχει μανομετρικο 2 μ αλλα στο 1.50 δεν αποδιδει.Αυτη η 1000αρα ειναι 1000lt/h?Αν ναι ειμαστε παλι φαουλ διοτι θα ειναι πιο μικρη απο την ηδη υπαρχουσα.Η eheim βγαζει την universal(σαν την δικια μου) και την compact.Τι διαφορα εχουνε?Και κατι αλλο.Εκτος απο eheim κατι αλλο καλο στην αγορα δεν παιζει?
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η συγκεκριμενη υπαρχει και τρεχει αυτη την στιγμη ,
σε ενυδρειο στα γραφεια του συλλογου, και φερνει το νερο <αερατα> στο 1.60. εχει 2 μετρα μανομετρικο. αν εχεις δοκιμασει με τετοιο μανομετρικο και δεν σου κανει δουλεια, εχεις προβλημα καπου αλλου. ισως καποιο τσακισμα στο σωληνα... ισως καποιο μπουκωμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Thanks αλλα τα εχω δει τα link.Καποιος που να χρησιμοποιει αντλιες για μεγαλο ενυδρειο θα μπορουσε να μου πει και στην πραξη τι γινετε?Περα απο eheim αλλες εταιριες?
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλλου είναι το προβλημα σου και όχι στο μανομετρικό! Η εν λόγω αντλια δηλαδή θα έπρεπε να σου δουλευει με άνεση στο 1.50. Μηπως ξενεριζει η φτερωτη σου μηπως κανεις πολλα σπασιματα μεχρι να ανεβει το νερο ενυδρειο? Για ψαξτο λιγο μονο σου....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ??? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 14:27 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |