|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας,
είμαι νέος εδώ και είπα να γραφτώ διότι το βρήκα ΠΑΡΑ πολύ ενδιαφέρον το site αυτό. Λοιπόν,έχω μια χελώνα red stripe 4 1/2 χρόνια και την έχω σε ένα ενυδρείο 80x33x45. Πρόσφατα αγόρασα και ένα φίλτρο FLUVAL 205 canister. Αθόρυβο,γρήγορο και αποτελεσματικό μέχρι στιγμής. Έχω φως ειδικά για ερπετά, με 24ωρη προσομοίωση (αυτόματο σβήσιμο/άνοιγμα). Το μέγεθός της είναι 22cm,θηλυκό. Τώρα απλά θέλω να ρωτήσω κάποιον που να έχει εμπειρία σε χελώνα, 1) Σε περίπτωση μύκητα στο καβούκι,τι φάρμακο υπάρχει και πού το βρίσκω (προς το παρόν αρκούμαι σε ιώδιο τοπικά και λίγο αλάτι στο νερό). 2) Το φίλτρο αυτό,αξίζει ή θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο με 100 ευρώ; (έχω και κάρβουνο,μακαρονάκια κτλ μέσα). 3) Η Λόλα (η χελώνα), είναι υγιής, τρέφεται κανονικά,κοιμάται και λιάζεται κανονικά χρόνια τώρα,απλά με απασχολεί αν μελλοντικά ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ θα αρρωστήσει..θα συμβεί αυτό; 4) Το νέρο κάθε πότε τώρα με το νέο φίλτρο να το αλλάζω;Κάθε 1 μήνα, κάθε 2?Ή μικρές εβδομαδιαίες; 5) Και τελευταίο,υπάρχει καμιά περίπτωση να postarei κανείς καμιά φωτό ενυδρείου για χελώνες για να πάρω καμιά ιδέα; Είναι αρκετά λιτό το δικό μου..θα κάνω post μια φωτό κάποια στιγμή,πείτε μου πώς όμως και πού. Σας ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Νίκο,
Άν και δεν τυχαίνει να έχω χελώνα,δέ νομίζω να είναι απαραιτητο το βιολογικό υλικό που της έχεις,εφόσον η χελώνα σου ζεί και αναπνέει κυρίως έξω απο το νερό (εννοώντας το κεφάλι της).Ενυδρείο για χελώνα απ'ότι ξέρω πρέπει να είναι φαρδύ και πλατύ αλλά με λίγο ύψος.Πιστεύω πώς άν κάνεις συχνές αλλαγές νερού δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα... |
|
||||
|
||||
![]()
Εάν και κάτι μου λέει πως θα μας αλλάξουν κατηγορία....
Λοιπόν, βασικά ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ χρειάζονται υλικά μέσα στο φίλτρο (τον άνθρακα βγάλτον), αλλιώς θα έκανε τη δουλειά ένας απλός κυκλοφορητής... Αλλαγές νερού κάνε κάθε 2 εβδομάδες, ... Το set up δε χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο, δεδομένου ότι φυτά δε "στεριώνουν" με τίποτα εκεί μέσα.. Εκτός από το basking spot άστο ενυδρείο άδειο για να κόβει βόλτες... Μύκητες? Εχεις ρωτήσει κτηνίατρο? Μήπως εννοείς red ear?
|
||||
|
||||
![]()
Γειαα!
Όχι δεν έχω ρωτήσει κτηνίατρο,αλλά μετά από έρευνα δικιά μου απλά θα παραγγείλω ένα ειδικό φάρμακο και προς το παρόν αρκούμαι με ιώδιο. Οσο για τα υλικά του φίλτρου, καλό δεν είναι να υπάρχουν όλα αυτά παρέα μέσα;; Το νερό να το αλλάζω κατά 25-50% κάθε 2-3 βδομάδες, όχι όλο..σωστά; Όλο θα το αλλάζω κάθε 2 μήνες περίπου με τη συντήρηση του φίλτρου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Νικόλα,
Slider είναι όχι ψάρι... άλλαξε το 100% του νερού... Ο άνθρακας είναι άχρηστος, τον χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία ψαριών μετά απ΄΄ο θεραπείες για να τραβήξει τα χημικά...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω στις δικες μου τωρα που εχει ζεστη το αλλαζω ΟΛΟ καθε εβδομαδα και ειναι ολα ρολοι...καθαριζω και το δοχειο...επισης νομιζω πως ο ανθρακας δεν ειναι αναγκη...οσο για φαρμακα για τα ματια και το καβουκι οπου και εχουν συνηθως προβλημα υπαρχει σειρα της ΣΕΡΑ ισως και απο αλλες εταιρειες....(τις ειδα απο κατω ειναι οπως λες αρα ειναι ζευγαρι) εμενα εχουν μηκος καβουκιου απο κεφαλι μεχρι ουρα 5.5 cm.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που ο καιρός είναι καλός, εγώ τις βγάζω έξω στο μπαλκόνι σε ένα μεγάλο πλαστικό container και είναι η καλύτερή τους... Απλετο ηλιακό φως και έτσι νομίζω αποφεύγω τόσα χρόνια και μυκητιάσεις, και υγιή ανάπτυξη... Τις ξαναβάζω πάλι στο ενυδρείο από Σεπτέμβρη-Οκτώβριο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες...
|
||||
|
||||
![]()
Αααα,μια χαρά περνάνε οι χελώνες σου!!
Εγώ πάλι,αν την βγάλω έξω σε άλλο περιβάλλον εκτός ενυδρείου,νιώθει αγχωμένη και λιγότερο κινητική, γι'αυτό και το αποφεύγω...άλλωστε έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο! Α,σε χειμερία νάρκη πέφτουν εσένα;Εμένα όχι 100%..απλά είναι σε μια κατάσταση νωθρή και δεν τρώει.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω κι εγω 3 κουκλες εδω και 13 χρόνια. Η μεγάλη εχει φτασει τα 22cm, οποτε εφτιαξα μια κατασκευη και ειναι μονιμα στο μπαλκονι... Καθε τέτοιο καιρό σκάβουν τρύπες στο χώμα και γεννάν αυγά, 7-10 τη φορά, 2-3 φορές η κάθε μια! |
|
|||
|
|||
![]()
εχω 4 χελωνακια μεσα σε ενα ενυδρειο εκανα λαθη ωσ τωρα μην ξερωντασ πωσ να τισ φροντισω σωστα!! μεσα απο το φορθμ σασ εμαθα πολλα πραγματα θα ηθελα να ρωτησω τι μπορω να κανω για το ανοιγμα στο καβουκι πωσ μπορει να γιατρευτει?
|
|
||||
|
||||
![]()
οταν λες ανοιγμα στο καβουκι,τι εννοεις ακριβως?
|
|
||||
|
||||
![]()
για κατι τοσο σοβαρο (αν ειναι....καλυτερα περιεγραψε λιγο την κατασταση) καλο θα ηταν να ζητησεις κτηνιατρικη συμβουλη....
|
||||
|
||||
![]()
εδώ μπορείς να βρεις κτηνίατρους ειδικούς στην θεσσαλονίκη αλλά και ένα φόρουμ σχετικό με χελώνες http://reptilesalonica.ipbhost.com/i...ED%E7%ED%EF%FD
|
|
|||
|
|||
![]()
ok agorasa kapoia farmaka kai perimenw ligo kairo !! apo oti exw katalavei prepei oi lampa spot na blepei ena shmeio ths sterias kai mia lamp me uperiodi aktinobolia na fotizei genika to enudrio e?
------------------------- kai kati akoma ti mporw na balw apo katw gia na mhn einai sketo to tzami kai na ka8arizetai eukola? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mamaotao : 14-12-08 στις 18:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τι φαρμακα αγορασες?? ασβεστιο??
η υπεριωδης ακτινοβολια μπορει να φωτιζει γενικα το ενυδρειο..ειναι απαραιτητη για την αναπτυξη της... η λαμπα spot εχει σκοπο να ζεσταινει ενα τμημα της στεριας οπου η χελωνα θα πηγαινει για να χωνεψει τα μεζεδακια που θα της δινεις... υ.γ. παρακαλω να γραφεις μονο με ελληνικους χαρακτηρες.. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |