|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
η ΚΗ μου ξεπέρασε το 10 και είμαστε στο 11 οπότε εμφανίστηκαν και τα πρώτα προβλήματα στα φυτά μου ενώ έχω όλη την λίπανση που χρειάζεται , co2 30+ (με 3 φιάλες diy και συμπλήρωμα excel), και φωτισμό 0.5W αρχίσαν οι κιτρινίλες...
και ρωτώ, επειδή δεν θέλω με τύρφες να γίνει το νερό μαύρο και δεν έχω και Α.Ο, το "KH/ph minus" της tetra είναι καλό? κάνει τίποτα? αν ναι ποιες είναι οι δόσεις που θα χρειάζομαι κάθε φορά για να υπολογίσω και το οικονομικό... υπάρχει καμιά εναλακτική οικονομική πρόταση για μείωση της ΚΗ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 29-05-06 στις 16:56 |
|
||||
|
||||
![]()
δεν πιστευω οτι η ανθρακικη ειναι υπευθυνη για την κατασταση των φυτων σου.τα περισσοτερα φυτα εχουν αρκετη ανοχη στο συγκεκριμενο παραγοντα.παντως ουτε τα διαφορα χημικα του εμποριου πιστευω οτι ειναι λυση,γιατι απλουστατα δεν θα μπορεις να εχεις τον πληρη ελεγχο παντα της KH.(θα ειναι δυσκολο,μετα απο αλλαγες νερου,απο αλλαγη της φυτομαζας να την κρατας σταθερη)...περιμενε και αλλες ομως γνωμες.....
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου Klaz
![]() -------------------------------- ΠΡΟΒΛΗΜΑ:Χλώρωση - Έλλειψη Σιδήρου (Iron - Fe) ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:Πρωτοεμφανίζεται σε φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα (Hygrophila sp. κλπ) και σε νεαρά φύλλα. Στα φύλλα τα νεύρα είναι πράσινα ενώ ο υπόλοιπος ιστός τους κιτρινίζει, γίνονται διάφανα, θρυμματίζονται και τελικά διαλύονται. ΑΙΤΙΕΣ:Έλλειψη σιδήρου, έλλειψη καλίου, πολύ μικρή ή υπερβολική λίπανση με φωσφορικά.Σε ενυδρεία με καλή λίπανση μπορεί να προκύψει όταν υπάρχει πολύ μεγάλη ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ) σε συνδυασμό με pH μεγαλύτερο του 7 ΘΕΡΑΠΕΙΑ:Τακτική χρήση λιπασμάτων με σίδηρο ή χρήση υποστρώματος εμπλουτισμένο με σίδηρο. Αν χρειάζεται χαμηλώνουμε την Ανθρακική Σκληρότητα (ΚΗ). --------------------------------- γιαυτό πίστεψα πως φταίει η KH, σίδηρο βάζω, κάλιο επίσης (μπόλικο), flourish ρίχνω, νιτρικά και φωσφορικά το ενυδρείο έχει, φωτισμό έχει, co2 έχει... τι άλλο μπορεί να φταίει? |
|
||||
|
||||
![]()
straho,να σε ρωτησω το πασιφανεστατο....απο θερμοκρασια πως πας...?αναρωτηθηκες επισης μηπως για καποιους λογους δεν επαρκουν τα λιπασματα που ριχνεις..?δοκιμασε για αρχη να αυξησεις την ποσοτητα του καλλιου(μην φοβασαι για τα ψαρια..ειναι ακινδυνο),και επισης να ρωτησω αν λιπαινεις σε καθημερινη βαση...(ειναι πολυ σημαντικο)....επισης κατι που ξεχασα....αζωτο βαζεις....?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klaz : 29-05-06 στις 15:56 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομιζω οτι το ΚΗ 11 ειναι το προβλημα.. Εξαλλου με 30ppm co2 το ph σου πρεπει να ειναι πολυ κοντα στο 7...
Δες λιγο το θεμα σιδηρου... που ειναι το πιο πιθανο, αλλα με μετρο πάντα. Θα συνιστουσα να εβαζες μεσα στο ενυδρειο λιγη hygrophila polysperma.. Ειναι ενας πολυ καλος δεικτης για το αν ολα πανε καλα η οχι με την λογική οτι ανταποκρινεται πολυ γρηγοροτερα απο ολα τα αλλα... |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ζουμια τυπου pH/KH minus/plus ειναι καλο να αποφευγονται. Περα απο το οτι περιεχουν φωσφορικα που θα σου δημιουργησουν αλγες, ειναι κατι που δυσκολα μπορει κανεις να προσθετει στο ενυδρειο καθε φορα μετα απο αλλαγη νερου σταθερα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tetra nitrate minus | skathari | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 09-12-05 13:18 |
TETRA CO2 OPTIMAT | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 19:37 |
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ FRESH WATER | nkarvounis | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 20-12-02 10:41 |
Neon Tetra Disease | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 01:03 |
Βαμμένα ψαρια | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 23:04 |