|
|
||||
|
||||
![]()
Μαζί με τον κολλητό μου Didymo σκεπτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το παραπάνω φίλτρο στο ενυδρείο του (120lt), λόγω ανεπαρκούς λειτουργείας του ήδη υπάρχοντος εσωτερικού φίλτρου. Έχουμε διαβάσει όλα τα σχετικά ποστ και link που αναφέρονται στο forum, παρολαυτά όμως υπάρχουν ορισμένες απορίες...
1. Το ενυδρείο στο οποίο θα γίνει η εφαρμογή τρέχει περίπου 8 μήνες με πλήρη ιχθυοφόρτιση και μεγάλο αριθμό φυτών. Αυτο που μας προβληματίζει είναι πώς μπορεί να τοποθετηθεί το φίλτρο (αν μπορεί) με την μικρότερη δυνατή φασαρία αλλα και ταλαιπωρία των ψαριών. 2. Επειδή οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες όταν τέθηκε θέμα αντικατάστασης του εσωτερικού φίλτρου σκεφτήκαμε και τη αγορά ενος εξωτερικού κάννιστρου αλλά μας φρέναρε το οικονομικό. Το θέμα είναι το εξής: Μπορεί το φίλτρο Αμβούργου να αντικαταστήσει επάξια ενα εξωτερικό φίλτρο για το συγκεκριμένο ενυδρείο? 3. Βρήκαμε σε γνωστό κατάστημα το σφουγγάρι για την συγκεκριμένη εφαρμογή 50χ50χ5 σε τιμή σχεδόν 30ευρώ. Έχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά τσιμπιμένη. Έχετε να μας προτείνετε κάτι πιο οικονομικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιάννης |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσο χρειάζεσαι, έχω να σου χαρίσω αν δεν θέλεις πολύ.
Το χρησιμοποιώ και εγώ για φίλτρο Αμβούργου και είχα πάρει ένα φύλλο 50Χ50Χ10 αλλά το καταραμένο το Αλζχάϊμερ δεν μ'αφήνει να θυμηθώ από πού??... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Και καλύτερα...! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Aγαπητέ Filoxenos, μάλλον το σφουγγάρι θα πιάνει όλο το πλάτος του ενυδρείου γιατί το βλέπω αδύνατο να ξεστηθεί όλο το ενυδρείο...
Εχω διαβάσει και εγώ ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική. Αλλα ρε παιδια γιατί όλοι προτιμουν το εξωτερικό φίλτρο? Για αισθητικούς λόγους? Φίλε mmbuna σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσφορά σου, αλλα χρειζόμαστε πολύ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συγκρινόμενο με ενα φίλτρο αμβούργου η διαφορές ειναι δύο. Για λόγους αισθητικούς και οτι καταλαμβάνει κάποιο χώρο το αμβούργου. Το φίλτρο αμβούργου ομως εχει και ενα μεγάλο πλεονέκτημα... δεν έχει σχεδον καθόλου συντήρηση. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ειναι απαραίτητο το μακαρόνι, το σφουγγάρι απο μόνο του αρκεί. Εχει ήδη μεγάλη βιολογική επιφάνεια. Οχι οτι θα του κάνει κακό ![]() Φυσικά μπορείς να τοποθετήσεις και την αντίσταση μέσα. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρο βυθού και υπόστρωμα. | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 30-03-03 21:32 |
Περι βιολογικων φιλτρων | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:36 |
κάνει ή δεν κάνει το φίλτρο; | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 15:39 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |
Σχέδιο για εξωτερικό φίλτρο κάδο | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 14-12-02 15:05 |